Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care ar trebui sa le faci in fiecare dimineata pentru o relatie mai buna

Cum sa-ti imbunatatesti relatia incepand de dimineata!

Din moment ce interactiunile noastre influenteaza modul in care privim intreaga zi, atunci de ce sa nu ne facem viata mai frumoasa. Pentru unii acest lucru ar putea insemna sa stea toata ziua cu prietenii, unii mai nastrusnici, altii mai plictisitori, altii chiar foarte amuzanti, dar cel mai bun prieten ar trebui sa se aflte in dormitor sau macar la un telefon distanta. O relatie buna este aceea in care partenerii se respecta, se iubesc si au incredere unul in celalalt, dar in plus isi demonstraza aceste lucruri. Desigur, asta nu se intampla peste noapte, insa puteti face mici pasi in fiecare dimineata catre viata pe care v-o doriti.

relatie mai buna Foto: StockLite, Shutterstock

1. Treziti-va cu 10 minute mai devreme pentru a va bea ceaiul/cafeaua impreuna

Ganditi-va daca in timpul saptamanii luati vreodata micul dejun impreuna si daca raspunsul este negativ atunci trebuie sa remediati acest lucru. Acesta este un obicei care intareste orice relatie, ca de altfel o intalnire buna de afaceri se face la o cafea, pentru ca acesteia ii trebuie ceva timp sa fie consumata si intre pauzele de sorbit ofera numeroase sanse de a comunica. Psihologii recomanda sa va puneti alarma sa sune cu zece minute mai devreme ca sa aveti timp pentru voi doi inainte ca fiecare sa-si inceapa ziua de munca. Desi initial va va parea mai greu, in timp va veti obisnui si rezultatele nu vor intarzia sa apara iar acesta va deveni unul dintre ritualurile pe care le veti astepta cu sufletul la gura.

Citește și:

2. Faceti-va complimente unul celuilalt

A fi bun si bland este intotdeauna o idee buna si trebuie sa nu uitati ca pe langa sarcinile zilnice sa-i aduceti aminte partenerului vostru cat de mult inseamna pentru voi, lucru ce va fi cu siguranta apreciat. Spuneti-i zilnic de ce si cat de mult il iubiti, de ce v-ati indragostit de el initial si cum anume v-ati schimbat in bine de cand il cunoasteti sau cat de mandra sunteti de realizarile lui. Cercetatorii au descoperit ca pentru a echilibra situatia in relatie, pentru fiecare lucru negativ spus sau facut trebuie sa faceti inca cinci pozitive. Complimente precum: „mi-a placut foarte mult cum ai rezolvati azi problema cu furnizorii de internet” sau „te felicit pentru ca i-ai tinut piept administratorului” sau „ce bine mirosi”, „iti sta foarte bine in acest tricou”, pot parea nimicuri, dar sunt maruntisuri care chiar conteaza.

Citește și:

3. Comunicati deschis despre orice

Se stie deja ca la culcare nu este bine sa va duceti suparati, dar si mai important este sa spuneti absolut tot ce aveti pe suflet. Daca dimineata va treziti si simtiti nevoia sa-i spuneti ceva partenerului, sa va eliberati sufletul pentru a putea sa redeveniti cei doi porumbei care sunteti de obicei, nu ezitati, este posibil sa va ia doar cinci minute din timp sa va salvati restul vietii. Dimineata oricum este cel mai bun moment pentru a da tonul zilei asa ca cine nu vrea sa fie nervos 24 de ore, distant fata de oricine sau chiar rautacios cu cine nu merita, ar fi bine sa-si dea drumul vorbelor si imbratisarilor, cu cat mai repede cu atat mai bine.

4. Luati-va timp pentru a va uita unul la celalalt in liniste

Mai tineti minte cand abia incepuserati sa iesiti impreuna cat de dor va era unul de celalalt si cum asteptati cu sufletul la gura sa va vedeti? Asta faca parte din indragosteala de la inceput, dar niciodata nu este prea tarziu pentru a va privi indelung si cu subinteles uneori, in timp ce incercati sa va cititi gandurile sau doar sa va intipariti in minte orice trasatura a celui iubit. In timp, oamenii tind sa nu se mai priveasca atat de mult, in ideea ca oricum sunt impreuna, dar este foarte important sa recreati frecvent sentimentele acelea de fluturi in stomac si totul tine numai de voi doi, cat de mult timp investiti in relatia voastra si daca aveti sau nu ochi pentru altcineva. Cel mai bun moment in care va puteti privi nevinovat este dimineata devreme, la prima ora, imediat dupa ce va treziti, pentru ca atunci totul este natural si exista mai putine lucruri care va pot distrage atentia. In plus, atunci sunteti cel mai relaxati, unul langa celalalt. Poate parea siropos, dar veti observa cat de placut este imediat ce veti incerca acest „exercitiu”, iar cel mai grav lucru care se poate intampla este sa bufniti amandoi in ras, un mod foarte placut de altfel pentru a va incepe ziua.

Citește și:

5. Spuneti- va glume

Important este sa glumiti unul cu celalalt, sa incercati sa va faceti sa radeti, nu sa deveniti instantaneu un maestru al bancurilor bune. Trebuie sa descoperiti ce va place amandurora si sa va dezvoltati impreuna simtul umorului, fara a depasi insa nici o limita. Este in regula daca amandoi preferati limbajul mai porcos, dar daca stiti ca partenerul este din fire mai serios incercati sa ramaneti totusi civilizat in exprimare. De asemenea, daca aveti o gluma proprie si personala, pe care doar voi o puteti intelege faceti uz de ea pana devine rasuflata, deoarece o doza de ras este benefica intotdeauna. Cercetatorii au descoperit ca unul dintre lucrurile care intaresc o relatie amoroasa este a spune sau a trimite un sms cu ceva amuzant in timp ce partenerul este la munca sau cand va pregatiti amandoi sa plecati de acasa. A te purta prosteste si a scoate la iveala copilul din tine destreseaza si creeaza o legatura permanenta, fara nici un fel de rusine.

Citește și:

6. Spuneti „buna dimineata” si „la revedere”

Pare simplu, dar ati fi surprinse cat de multi uita sa spune aceste vorbe si cat de importante sunt ele de fapt. Daca inainte de a inchide laptopul si a pleca de la munca va salutati colegii asa ar fi frumos sa faceti si acasa, macar inainte sa iesiti pe usa. Precum va salutati vecinii la iesirea din bloc sau prietenii dupa ce ati fost in oras tot asa trebuie sa faceti si acasa cu cei dragi. Partenerul vostru merita respect si a nu spune nimic atunci cand iesiti pe usa arata cat de mult (sau putin) va pasa de cel cu care va impartiti viata iar asta il poate face sa se intristeze sau sa se simta ignorat si neapreciat, chiar daca nu a fost neaparat intentia voastra. Dimineata poate fi foarte solicitanta si un simplu „pa” sau „la revedere” sunt la fel de importante ca „buna”, in lipsa acestor cuvinte pot aparea rupturi in relatie greu de reparat si sentimente confuzie.

Foto prima pagina: clownbusiness, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.