Setari Cookie-uri

Prietenul la nevoie se cunoaste

Stau pe plaja, foarte aproape de valurile marii pentru ca acolo imi place sa merg de obicei, si prin minte imi trec fel de fel de ganduri, unele mai nastrusnice decat celelalte.

Stau pe plaja, foarte aproape de valurile marii pentru ca acolo imi place sa merg de obicei; prin minte imi trec fel de fel de ganduri, unele mai nastrusnice decat celelalte.

Uneori, trec minute bune pana imi amintesc sa fac o baie in mare cu prietenele mele, carora nu le-au intrat corabiile la apa asa cum mi s-a intamplat de foarte putin timp mie.Abia asteptam sa termin licenta cu stresul si oboseala inerente, ca sa ma bucur in sfarsit de caldura si de vacanta, cand un nor care nici macar nu isi semnala prezenta, m-a luat pe nepregatite. Vorba proverbului: ,,De ce ti-e frica, de-aia nu scapi”...sau ce sa mai spun acum. Oricum am trait sa o vad si pe asta.

Acum doua luni, o fosta si zisa foarte buna prietena m-a sunat rugandu-ma, daca pot, sa ii gasesc pe cineva sa o ajute la proiect, fiind in criza de timp. Cum prietenul adevarat la nvoie se cunoaste si fiindca ne cunosteam de la gradinita, fiind din acelasi oras, ce mi-am zis: desi eram si eu foarte ocupata, sa incerc rezolvarea problemei.

Mirela, caci asa se numea prietena mea, era in ultimul an la A.S.E., ca si prietenul meu, Andrei, chiar in aceeasi grupa. Fara sa stau pe ganduri, l-am rugat pe Andrei sa ii dea cateva sfaturi, sa o indrume pentru finalizarea lucrarii. De fapt pentru Mirela, asta insemna doar o oportunitate de a-l avea in preajma. Iar eu, ca o credula, nu imi dadeam seama ca de fapt, ea il placea, sau mai bine zis il iubea. Cum s-ar spune, i l-am dat pe tava. Azi un drum, maine un telefon, peste o saptamana Andrei ramanea ore intregi la Mirela sa lucreze impreuna.

Intr-o zi, la scurt timp dupa inchierea examenelor si a licentei, bineinteles, Mirela, ''cea mai buna prietena a mea', mi-a adus o veste incredibila. Desi stia ca aveam planuri mari cu Andrei, logoditi fiind, ne vizitam parintii si fixasem data nuntii chiar in toamna, a venit imbujorata la mine cu, nici mai mult nici mai putin, decat... testul de sarcina. Pentru inceput se codea, avea si ea un iubit, un baiat linisit si usor de dus de nas, pe care il folosea ca pe o marioneta pentru bani si escapade amorose, asa ca nu am ramas mirata.

Pe moment, m-am gandit ca fericirea ei ca testul sa fie pozitiv s-ar datora intentiei de a se casatori cu Valentin, asa-zisul ei prieten, fie chiar si pentru bani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.