Setari Cookie-uri

Iubirea dintre un introvertit si un extravertit in psihologie: magia contrariilor sau blestemul lor?

Ce se intampla atunci cand un extravertit iubeste un introvertit? Contrariile se atrag puternic la inceput... este adevarat, da. Dar se tolereaza reciproc pana la adanci batraneti, pana la sfarsit? Iubirea dintre un introvertit si un extravertit... este ea magie, o magie a diferentelor sau un blestem, blestemul extremelor care se resping urat, iremediabil?

Atat introvertitii, cat si extravertitii, pot avea anumite trasaturi negative: introvertitii pot dezvolta tendinte negative spre pesimism, depresie, antisociabilitate, anxietate, pasivitate, rigiditate, retragere din lumea obiectiva. Extravertitii pot dezvolta tendinte negative spre agresivitate, iritabilitate, nervozitate, impulsivitate, instabilitate emotionala. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca extravertitii au o stima de sine mai inalta si mai putine insomnii decat introvertitii. In schimb, rata divortului in randul introvertitilor este mai scazuta. Demisioneaza mai rar decat extravertitii.

Extravertiti si introvertiti intr-o relatie de iubire: Chimia dintre “flori” si “ziduri”


Iubirea nu tine cont de personalitate sau de diferente. Deloc… Ba chiar este favorizata de existenta acestora. Nu intotdeauna cine se aseamana s-aduna… Se intampla destul de des ca un extravertit sa fie fascinat de personalitatea unui introvertit. Da, se poate intampla si viceversa. Se atrag contrariile, la fel de des si de neinteles precum se atrag si cei care se aseamana… dar cine garanteaza ca nu se vor respinge cu timpul? Ce lege functioneaza mai bine intr-un cuplu: cea a complementaritatii sau cea a similaritatii? Ce sanse de izbanda are o relatie de iubire intre un extravertit si un introvertit?

Ce se intampla cand unul se face foc si para si celalalt ramane tot ca gheata, ce se intampla cand unul din parteneri vorbeste intr-una si celalalt tace tot timpul, ce se intampla cand unuia ii plac sariturile de pe stanci si demonstratiile de parasutism si altuia plimbarile prin parc si jocul remi, ce se intampla cand unuia ii place sa-si piarda vremea in fata unui film bun si celalalt moare de plictiseala in tot acest timp, ce se intampla cand unul vrea sa iasa in oras cu prietenii si celalalt sa stea acasa sa se relaxeze? Ce se intampla cand unul are chef de o plimbare in parc si altul de tras pe dreapta, ce se intampla cand bioritmurile energetice nu prea se suprapun? Nu crede extravertitul ca introvertitul este antisocial si nu tine suficient de mult la el incat sa-l insoteasca in escapadele sale sociale? Nu se simte introvertitul frustrat si suprasolicitat pentru ca extravertitul se asteapta ca el sa fie in permanenta sociabil? Trece dragostea peste fascinatia inceputului si peste toate aceste diferente de a fi?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.