Setari Cookie-uri

Prietenia intre un barbat si o femeie. Se poate? Tu poti?

Ne-am certat intens in redactie pe aceasta tema. Toata lumea sustine ca nu exista prietenie intre doua persoane de sex opus. Ca la un moment dat, unul din cei doi (si de obicei doar unul) incepe sa nutreasca alt gen de sentimente pentru celalalt. Eu m-am impotrivit opiniei generale. Prietena mea cea mai buna e un barbat. Caruia ii plac femeile (in cazul in care s-a inteles altceva).

Si pe forum parerile sunt impartite:

Eu una nu mai stiu ce sa cred. Unii spun ca da, altii ca nu. Am avut o relatie de stransa prietenie cu un tip, am fost chiar pe aceeasi lungime de unda, dar l-a apucat damblaua dintr-o data iar eu nici acum nu inteleg cu ce am gresit.. Poate ca a vrut altceva si s-a saturat sa astepte... who knows?

Poate exista o relatie de prietenie intre un barbat si o femeie si se numeste relatie de prietenie. Doar cat timp cat cei 2 nu aduc in relatia respectiva decat sprijin unul pentru altul (in caz de nevoie) si nicidecum dragoste. Si cand spun dragoste ma refer la sentimentul ce poate aparea din partea vreunuia dintre cei doi fara ca respectivul sau celalalt sa-si dea seama. Cand intervine dragoste (si nu cea ca intre prieteni) deja nu se mai numeste prietenie. Aceasta dragoste nou aparuta pot consolida relatia transformand-o intr-o relatie de dragoste sau poate rupe definitiv prietenia dintre cei doi.

Eu am spart bariera, am riscat o prietenie si are un final fericit pentru mai e putin pana la nunta. Bine asta nu inseamna ca intotdeauna exista un final fericit.

Eu am avut o astfel de dilema acum vreo 20 - 25 de ani; Stiu cit de greu poate fi; ne placeam reciproc, ne intelegeam de multe ori fara cuvinte, exista si o mare atractie fizica si un noian de sentimente de nedescris in cuvinte. Nu-ti mai spun ca toate cele de mai sus sunt inca de actualitate, iar anii care au trecut peste noi n-au facut decit sa innobileze tot ce ne leaga. La vremea respectiva insa, in mod tacit, (cred ca instinctiv) am ales amandoi sa raminem prieteni; n-a existat un rationament logic si nu-mi explic nici azi ce anume ne-a determinat sa urmam acest drum. Azi, amindoi avem familii, si inca foarte reusite, dar ... nu am putut simti sau trai alaturi de familiile noastre ceea ce simtim si retraim unul pentru celalalt ori de cate ori vorbim la telefon sau ne intilnim. Sincer iti spun, filmele si romanele nu reprezinta nimic pe linga viata de zi cu zi; nu pot sa-ti dau nici un sfat; trebuie sa simti tu (cu toata fiinta ta) ce drum trebuie sa alegi si, in functie de cat de mult inseamna omul respectiv pentru tine, sa iei decizia de a-l pastra etern alaturi de tine ca prieten (pentru ca asta dureaza vesnic) sau de a te bucura o perioada (mai lunga sau mai scurta - dar numai pentru o perioada, sa fii sigura de asta) de el ca iubit.

Tu ce parere ei? Se poate? Exista prietenie intre barbat si femeie? Tu ai reusit?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.