Setari Cookie-uri

Cui ii este frica de Femeile Alpha?

Barbatii Alpha sunt puternici, aratosi, au succes, sunt admirati si apreciati de toata lumea. Exista si o femeie alpha? Cine este ea? Femeile beta si unii barbati nu ii inteleg felul de a fi si nu se feresc a o numi cu invidie tarfa sau femeie usoara. Ceea ce este cert este ca o astfel de femeie poate sa obtina absolut orice isi propune, pentru ca ii place sa fie mereu in top si sa domine.

O candidata pentru statutul de femeie alpha ar trebui sa fie in fruntea domeniului ei de activitate, gasind insa timp si pentru a se aranja. O femeie alpha este un lider, dar nu intrunind trasaturi masculine. O femeie alpha utilizeaza atuuri feminine cum sunt abilitatile de comunicare si dorinta de a tine un grup unit, pentru a-si atinge scopurile de lider.

In ceea ce il priveste pe barbatul alpha, el este manat de teama si nesiguranta: el stie ca in spatele lui, exista o concurenta masculina, mereu in pozitie de atac. In opinia The Guardian, ar trebui sa ne asteptam la afirmarea tot mai multor femei in postura de lideri care vor lua locul barbatilor, fiindca ele actioneaza pur si simplu altfel, prin alte metode, diferite de cele de tip masculin, iar aceste metode sunt in acelasi timp foarte eficiente. Iar aceste femei care reusesc sa parcurga drumul pana in varf, sunt FEMELE ALPHA! Ar trebui sa ne temem de ele? Ar trebui sa le uram fiindca ele par sa nu ne spuna nimic din ceea ce stiam noi despre cum ar trebui sa fie o femeie (n.r. "sensibila", "care isi stie locul", "necombativa" etc.) Sau dimpotriva, ar trebui sa ne incredem in capacitatile lor extraordinare de a gestiona totul, asemeni unor regine veritabile.

Citește și:

Cunoasteti femei alpha? Interactionati cu astfel de femei? Va sperie sau va starnesc admiratie? Povestiti-ne!

de Jullie S.

P.S. In ceea ce ma priveste, femeia care si-a pus amprenta in mod definitiv asupra mea, este bunica, fara doar si poate o veritabila FEMEIE ALPHA. Ea era centrul familiei. Tot ceea ce se petrecea trebuia sa fie in aria ei decizionala, trebuia sa detina in permanenta controlul acestui mic nucleu social, care era familia noastra. Era uimitor de puternica si uimitor de sensibila si empatica in acelasi timp. Despre tineretea ei se spunea ca fusese o femeie extrem de frumoasa, cu toate acestea s-a casatorit tarziu pentru acele vremuri... In comunitate era celebra, foarte cunoscuta si apreciata. O admiram enorm pe Alexandrina, in aceeasi masura in care uneori deciziile ei fara echivoc ne revoltau.

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.