Setari Cookie-uri

Blog Kudic: Cum sa spui Te iubesc?

Toti simtim macar o singura data in viata ca iubim, toti suntem facuti pentru a iubi... unii mai mult, altii mai putin... cati insa o si spunem?

Viata ne este intotdeauna marcata de cuvinte. Asteptam sa auzim ceea ce ne dorim si, la randul nostru, sa ne declaram in fata altora anumite stari sau nevoi. Vorbim mereu, folosim termeni si notiuni, uneori discutam despre ceea ce simtim, alteori despre ceea ce gandim, uneori folosim vorbele pentru a fugi de noi insine...

Ne dorim intotdeauna ca celalalt sa inteleaga exact ceea ce dorim sa spunem, dar oare este mereu asa? Oare chiar cuvintele noastre ajung la sufletul persoanei in cauza? Oare suntem in stare sa transmitem exact ceea ce dorim? Ne concepem speech-uri care mai de care mai complexe, le repetam si uneori parca nici noi nu ne mai intelegem desi avem pretentia sa fim intelesi.

Ne ascundem printre infinite cuvinte cand am putea rezuma totul in numai doua vorbe. Dar tocmai acestea, cele care semnifica mai mult decat orice, acestea sunt cel mai greu de rostit. Cele doua cuvinte care se scriu simplu si se rostesc si mai simplu cantaresc atat de mult incat unii dintre noi ar prefera sa care pietre de moara la nesfarsit decat sa le rosteasca cu toate ca le traiesc.

Ne invartim in jurul cozii si ne ascundem de ceea ce simtim. Ma tot intreb de ce? Din teama? Din lasitate? De ce? .... oare pentru simplul fapt ca suntem atat de egoisti incat atunci cand le rostim simtim nevoia acuta sa ni se confirme reciproca? Suntem atat de egoisti incat am ajuns sa facem un joc si din iubire? Sa nu cumva sa fim cei care dau mai mult si primesc mai putin? Si daca nu o spune si el tot in acel moment... ce se intampla?

Nu a murit nimeni din doua cuvinte. Daca nu o spune, nu inseamna ca nu o simte. Poate fiecare se teme la randul lui, poate nu stie sa rosteasca deschis ceva atat de frumos.

Nici eu nu am spus-o desi mi-am dorit, desi am simtit atat de puternic incarcatura acestor doua cuvinte. Ceva m-a oprit, poate ca nu era momentul ... poate ca nu am avut curaj... poate am fost si eu la randul meu atat de egoista... Habar nu am de ce insa stiu ca atunci cand o voi spune, va fi pentru totdeauna.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.