Setari Cookie-uri

Viata bate filmul: M-au acuzat de vrajitorie

Barfa noastra cea de toate zilele, sport local de traditie

foto shutterstock femei barfitoare

Au oamenii astia o imaginatie bogata, numai buna pentru scenarii de film. Le debita mintea cate in luna si-n stele. Ce-i drept, niciunul dintre ei nu a fost suficient de inspirat incat sa-si dea seama ca trebuie sa duca gunoiul la ghena, nu sa-l arunce de pe balcon dar asta-i alta poveste.

Atunci cand te muti intr-un oras micut, devii instant atractie principala. Prin urmare, de companie masculina nu duceam lipsa insa nu pot sa spun ca mi-a atras vreunul atentia in mod special. Pana la EL, fatalul, taurul local de prasila. Ce-i drept, trebuia sa fii oarba ca sa nu-ti sara in ochi si cu infarct miocardic daca nu iti dadea batai de inima.

Omul asta parea rupt din alt film, dintr-un alt timp. Nu am aflat niciodata ce drama l-a impins pe el in coltul asta de lume. Cert este ca ceva l-a schilodit sufleteste si a simtit nevoia sa fuga pana-n satul cu blocuri.

Citește și:

Era inalt, inalt de tot. Catarata pe tocuri abia daca-i treceam de umar. Avea parul negru si ochii verzi care te ardeau pe sira spinarii cand se uita la tine. Nu era masiv, avea cumva ceva, nu stiu ce, care il facea foarte gratios in miscari.

Era vesnic ingandurat si de fiecare data cand ma uitam la fruntea lui incruntata, imi imaginam un pisc de munte ascuns de nori grosi. Sprancenele lui dese erau intr-o revolta mefistofelica tot timpul.

Si mainile, Doamne, ca maini avea! Puternice fara sa fie musculoase evident, tandre, cu degete lungi si fine ca de pianist. Nu am vazut niciodata un barbat cu unghii frumoase de la mama natura dar ale lui aveau o forma ovala si o nuanta calda, foarte placuta. Si le rodea tot timpul si-i spuneam ca are degete buzate din cauza asta.

In mod evident, damele locale se bateau in parte pe el. Sau in cel mai bun caz, faceau contracte barter intre ele, stateau la coada si acceptau diplomat ca pe langa el mai roiesc alte cateva. El nu refuza pe nimeni, niciodata, le iubea la gramada cate i se ofereau.

Citește și:

Poetica sa fiu, as putea spune ca incerca sa compenseze o durere adanca, sa inchida un vid sufletesc cu un substitut temporar de iubire. Dar sincera sa fiu, taurului comunal ii placea pur si simplu atentia acordata. De aici si din cauza lui mi s-au tras mie toate nenorocirile, pana cand a vrut comunitatea locala sa ma treaca prin catran si napalm daca s-ar putea.

Una dintre damele din jurul lui s-a indragostit nebuneste de el. Dar nebuneste la modul propriu. Umbla de zaluda dupa el, i-a spart contul de mail, a incercat sa-i fure telefonul, il urmarea pe Facebook, ii comenta toate fotografiile si se certa cu celelalte admiratoare. Tocmai atunci am intrat si eu in peisaj si m-a lovit amocul.

Imi pasa foarte putin spre deloc de hoarda de femei care se batea pentru favorurile lui, eu stiam ca este o pasiune trecatoare dar intentionam sa ma bucur din plin de ea.

Citește și:

Numai ca socoteala de acasa…

Ma trezesc intr-o zi la usa cu mandra zaluda, plangand cu suspine. Intai m-a rugat sa-l las in pace, apoi a tipat, a amenintat, in fine, tot arsenalul la care apeleaza oamenii disperati. Pentru mine, asta a fost picatura care a umplut paharul. Acum serios, pentru un carnat sa apar porcul de tot satul? I-am dat la toti dracii pe amandoi de le-au mers fulgii si n-am mai vrut sa aud de nimeni: nici de el, nici de harem.

Atat numai ca intre timp, i s-a luat si lui de zburat din concitadina in concitadina. Probabil ca in cele din urma s-a saturat de atata drama si circ fara paine. Gura lumii, numai pamantul o astupa! Atunci au inceput babele sa bage de seama ca s-a tras baiatul la fata, a slabit si parca are cearcane. Nu mai saluta lumea pe strada, e tot timpul imposcat si amarat, nu se mai intelege nimeni nu el.

Concluzia logica: nenorocita (adica eu) i-a facut vraji baiatului. D-aia nu ma mai vede nimeni la ochi, carevasazica eram ocupata cu invartitul in cazane si descantat cu pisica neagra si cocosu’ taiat incrucis.
La ceas de seara, ma urc in rata de Vizuresti cu care faceam naveta si dau sa ma asez pe scaun langa o tantita. Doamna, nervoasa foc, tranteste sacosa de rafie pe locul liber de langa ea si-si lipeste ochii de geam sa nu ma mai vada la fata.

Citește și:

Un rand mai spate, doua fetiscane de la liceul de “elita” isi dau coate si sosotesc intre ele:

-Fa, uite-o fa pe satanista aia care i-a facut vraji lui Cutarica!

Atat mi-a trebuit sa aud! Nu m-am putut stapani si mi-a iesit din gatlej un ras malefic, un galgait dracesc, hohote nebunesti si lacrimi curse pe obraji din cauza prostiei omenesti.

Foaie verde loboda, gura lumii sloboda!

foto prima pagina shutterstock vrajitoare cu rochie de dantela

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.