Setari Cookie-uri

Soacra cu 3 nurori, varianta din Berceni

Povestea mea: Cred ca mama soacra mi-a pus gand rau...

Din fericire pentru mine, sotul meu, ca de altfel toata familia, nu s-a lasat impresionat de mutritele ei de victima. Nu avea concret ce sa-mi reproseze. Din saru’mana nu o scoteam, p-acasa stateam doar seara si imi vedeam linistita de treburile mele.

In asemenea aglomeratie, eu si cumnatele, doua femei blandute si supuse, ne-am sincronizat in asa maniera incat sa ne ajutam una pe cealalta si sa nu ne impiedicam intre noi prin casa.

Cand a vazut ca nu ma poate ponegri cu cele lumesti, soacra-mea s-a dat pe ezoteric. Intr-o sambata cand primeneam patul, scot din fata mea de perna un snop de flori uscate. Mai, zic, le-o fi adus vantul cat au stat la uscat pe balcon. Dau si cearceaful la o parte si mai gasesc un snop legat cu o sforicica neagra innodata de 9 ori. Limpede ca buna ziua! A’ batrana s-a apucat sa-mi faca farmece. Numai bine daca are chef de glume proaste, i-o platesc pe masura.

Citește și:

A doua zi de dimineata ma duc la ea jelita toata si ciufulita. Aoleu, mama soacra, te-am visat urat azi-noapte! Erai rece si intinsa-n sicriu, legata la gura cu o sforicica neagra, innodata de 9 ori!

Lasa, maica, zice socrela, mi-o fi murit moartea!

De atunci, am inceput sa gasesc tot felul de obiecte ciudate indesate ba in sifonier, ba pe sub pat. Ultima a fost un castron cu apa in care era picurata ceara. Le-am parasutat direct la ghena dar cand am urcat, am luat o mana de pamant din gradina si i-am pus-o in pantofi. Stiu ca era pueril dar macar daca ar fi tras o sperietura zdravana si tot m-as fi racorit.

Una dintre cumnatele mele mi-a povestit ca era obicei vechi al babei si au recut prin acelasi lucru si ele, pe rand. Ba inca acum cativa ani, Rodicai i-a umplut cearceaful cu sangele unei gaini luata peste groapa unui mort. Desi batea drumurile pana la vrajitoare si fermecatoare, unele mai regine si mai „adevarate”, proastele eram noi ca nu i-am zis niciodata nici da-te mai incolo. Asa ca ne-am sfatuit si-am incoltit-o din trei parti.

Citește și:

Cand ii era lumea mai draga, ii scoteam sigurantele sau ii schimbam canalul de la televizor cu telecomanda universala. Ii puneam prin ghete si pe sub pat tot ce ne trecea prin cap. N-a mai rabdat si s-a pus pe jelit la feciorii ei. Nurorile ei sunt vrajitoare si i-au pus gand rau, vor s-o bage in pamant cu zile si sa-i manance averea.

In mod evident, din acea zi nu a mai avut niciun pic de credibilitate in fata nimanui si ne-a luat frica. As vrea sa pot spune ca am speriat-o suficient inca sa devina o femeie cu scaun la cap dar macar nu mi-a mai descantat si n-am mai aruncat banii cu ochii inchisi in portofelul ghicitoarelor in cafea.

Din fericire pentru mine, ne-am mutat la casa noastra si-am mai dat cu ochii de ea doar la zile mari. Din pacate pentru ea, nici pamantul de la capul mortului si nici sfoara ei cu 9 noduri nu ne-a despartit pe mine si sotul meu.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femei pe fundal intunecat

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.