Setari Cookie-uri

Care este scopul vietii mele?

Ni se intampla la un moment dat in viata, sa ne trezim si sa ne intrebam: Eu de ce traiesc? sau Care este scopul vietii mele?

Foto interior si prima pagina: Shutterstock

Ni se intampla la un moment dat in viata, sa ne trezim si sa ne intrebam: “Eu de ce traiesc?” sau “Care este scopul vietii mele?”

Unii isi pun aceste intrebari mai devreme, altii mai tarziu, iar altii, poate nu si le pun niciodata.

Este lesne de inteles ca cei care nu isi pun aceste intrebari, nu vor citi niciodata acest articol, asa ca, ma voi adresa celor care au inceput sa isi puna aceste intrebari, au inceput cautarile scopului vietii lor si isi doresc foarte mult sa isi gaseasca propriile raspunsuri.

Se spune ca scopul vietii este acela de a contribui la a face o lume mai buna, la evolutia umanitatii. Cum putem face asta? Folosindu-ne de talentele si abilitatile noastre innascute.

In momentul in care intelegem care este menirea noastra pe acest Pamant, nu vom mai simti nici un moment ca viata noastra nu are sens.

Citește și:

Unora le poate veni usor si natural sa isi dea seama care este menirea lor in viata.
Pentru altii, poate fii o cautare continua, dar fara prea mari rezultate.

Eu cred ca depinde si de motivatia pe care o are fiecare de a-si descoperi menirea. Atunci cand motivatia este mare, si energia pusa in acest proces de aflare a scopului in viata este mare, iar sansele de a-l descoperi cresc.

Eu imi aminesc ca mi-am descoperit menirea intr-un moment al vietii mele in care practic nu mai aveam nimic. Nimic din ce faceam nu ma implinea, ma despartisem de prietenul meu de atunci, nu aveam un job bun si nici bani multi, nu aveam nimic in viata mea. Aveam doar o dorinta mare de a schimba ceva, eram motivata sa fac ceva sa ies din acea stare in care eram.

Nu stiam ce trebuia sa fac, pe cine sa intreb, in ce directie sa merg… Cautam frenetic, imi puneam tot felul de intrebari.

Citește și:

In mijlocul acestor cautari, am gasit raspunsul. Instinctiv parca, a venit la mine, si am stiut imediat ca acesta era scopul meu… Am inteles ca menirea mea pe Pamant, era ceea de a ajuta si inspira oamenii sa isi descopere comoara lor interioara, sa evolueze si sa isi construiasca o viata implinita si fericita.

La mine a venit natural raspunsul, insa poate la altii, nu este la fel de simplu.

Pentru asta, m-am gandit la cateva intrebari care cred ca te-ar putea ajuta, daca esti in situatia in care nu ai reusit inca sa iti gasesti scopul in viata.

Nu pretind ca aceste intrebari sa te ajuta imediat sa gasesti acele raspunsuri pe care le cauti de atata timp, insa cred ca pot fi folosite pentru a te ghida catre niste idei, ganduri, care te pot duce spre raspunsurile de care ai nevoie.

Insa, sa stii ca tot in tine trebuie sa cauti, sa iti asculti inima, vocea aceea suava care incearca sa iti spuna ceva.

Citește și:

1. CE ITI PLACE SA FACI?

Se spune ca cei mai puternici oameni din lume isi petrec timpul facand ce le place.

Mie de mica imi placea sa scriu, insa nu am stiut sa imi urmez acest talent al meu. Abia dupa multi ani de cautari, am revenit acolo, unde eram eu cea mai buna; la scris, la creat, la asternut idei si ganduri pe hartie.

Gandeste-te ce iti placea sa faci in copilarie.

Ce te intriga, ce faceai cu placere, curiozitate, ce te diferentia fata de ceilalti. Acesta poate fi un prim indiciu asupra a ceea ce poate fi menirea ta.

2. CE FACI IN TIMPUL LIBER?

Ceea ce facem in timpul liber, ne poate da un alt indiciu asupra menirii noastre.

Mie imi place sa citesc, sa ma autoeduc, sa descopar lucruri noi despre mine, sa socializez, sa vorbesc cu prietenele. De mica eram cautata si imi prietenii ca se simteau bine in prezenta mea, ca le placea sa stea de vorba cu mine, ca eram o prietena buna.

Citește și:

Tie ce iti place sa faci? Ce ai face daca ai avea mai mult timp liber?

3. DESPRE CE ITI PLACE SA INVETI?

Ce fel de carti sau reviste iti place sa citesti? La ce fel de emisiuni te uiti? Ce carti ai in biblioteca?

Cred ca nu mai este cazul sa spun ca, eu citesc foarte multe carti despre dezvoltare personala, psihologir, filozofie, gandire pozitiva…

4. CE ITI ANTRENEAZA CREATIVITATEA?

In cazul meu, scrisul ma face sa ma simt creativ. Cand scriu, parca timpul se dilata, nimic din jur nu mai conteaza, sunt doar cu gandurile mele, iar degetele parca imi fug pe tastatura fara sa imi dau seama.

Pe tine ce te face sa te simti creativa?

4. CE OBSERVI LA CEI DIN JUR?

De cand eram mica observam ca oamenii aveau tendinta sa faca lucrurile in anumite feluri, si sa le explice si altora de ce era bine asa, sau de ce trebuiau facute asa. Si eu incercam mereu sa gasesc feluri de a le face altfel, sa vad daca chiar nu se poate asa, caci eu nu credeam ca lucrurile se pot face numai in anumite feluri.
Acum inteleg ca acest fel al meu de a interoga orice in jurul meu, era un mod de a incerca sa inteleg oamenii, gandirea lor, si sa descopar ce anume ii facea sa creada ceea ce credeau… Iar acum, incerc nu numai sa ii inteleg, ci si sa ii ajut sa sa inteleaga pe ei insisi.

Citește și:

Tu ce anume observi in jurul tau? Acesta iti va da o idee despre care poate fi menirea ta in viata.

Un stilist poate observa cand cineva nu are o tinuta bine asortata si adegvata, un mecanic poate observa ca ceva nu e in regula cu o masina, iar un cantaret poate observa cand cineva are vocea incalzita, sau cand nu canta bine.

6. PENTRU CE TE COMPLIMENTEAZA CEI DIN JUR?

Pentru ce te apreciaza cei din jur? Pentru ca gatesti bine, sa pentru ca ai o voce frumoasa?

Aprecierile celor din jur sunt un alt indiciu care te poate conduce la descoperirea scopului tau in viata.

Eu de mica am fost laudata la scoala pentru ca scriam cel mai frumos, si nu ma refer la caligrafie, caci aici niciodata nu reuseam sa iau mai mult de nota 9 ;).
Ma refer la faptul ca ma exprimam frumos, intr-un mod diferit de toti cei de varsta cu mine. Imi placea sa scriu, si eram rugata si sa fac compuneri pentru alti colegi.
De asemenea, eram si foarte populara. Nu intelegeam de ce, dar toti colegii din clasa ma placeau si ma apreciau.

Citește și:

Tu pentru ce esti apreciat si complimentat de cei din jur?
Intreaba-i pe prieteni, pe colegi, ce anume apreciaza la tine cel mai mult. Asta iti va da o idee despre directia in care sa iti cauti menirea.

Acestea sunt doar cateva idei, intrebari, care pot fi folosite in gasirea scopului, menirii in viata.

Pornind de la ele, cu siguranta voi gasi niste raspunsuri, care,mai devreme sau mai tarziu, ne pot conduce catre descoperirea menirii noastre.

Drumul descoperirii menirii/ scopului in viata, poate fi unul dificil la inceput, insa este si unul frumos, care merita facut.

Toate framantarile, si incercarile prin care trecem cand pornim pe acest drum, sunt menite sa ne arate ceva, sa ne invete ceva, si sa ne conduca mai departe spre raspunsurile pe care le cautam.

Paseste cu incredere pe acest drum, te asigur ca la capatul lui te va astepta viata minunata si plina de sens pe care ti-o doresti!

Daca ti-a placut acest articol, te invit la mine pe blog sa citesti un alt articol despre cum poti descoperi ce iti doresti cu adevarat de la viata.

Te imbratisez cu drag,
Andreea
www.femeieimplinita.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.