Setari Cookie-uri

Care este scopul vietii mele?

Ni se intampla la un moment dat in viata, sa ne trezim si sa ne intrebam: Eu de ce traiesc? sau Care este scopul vietii mele?

La mine a venit natural raspunsul, insa poate la altii, nu este la fel de simplu.

Pentru asta, m-am gandit la cateva intrebari care cred ca te-ar putea ajuta, daca esti in situatia in care nu ai reusit inca sa iti gasesti scopul in viata.

Nu pretind ca aceste intrebari sa te ajuta imediat sa gasesti acele raspunsuri pe care le cauti de atata timp, insa cred ca pot fi folosite pentru a te ghida catre niste idei, ganduri, care te pot duce spre raspunsurile de care ai nevoie.

Insa, sa stii ca tot in tine trebuie sa cauti, sa iti asculti inima, vocea aceea suava care incearca sa iti spuna ceva.

1. CE ITI PLACE SA FACI?

Se spune ca cei mai puternici oameni din lume isi petrec timpul facand ce le place.

Mie de mica imi placea sa scriu, insa nu am stiut sa imi urmez acest talent al meu. Abia dupa multi ani de cautari, am revenit acolo, unde eram eu cea mai buna; la scris, la creat, la asternut idei si ganduri pe hartie.

Citește și:

Gandeste-te ce iti placea sa faci in copilarie.

Ce te intriga, ce faceai cu placere, curiozitate, ce te diferentia fata de ceilalti. Acesta poate fi un prim indiciu asupra a ceea ce poate fi menirea ta.

2. CE FACI IN TIMPUL LIBER?

Ceea ce facem in timpul liber, ne poate da un alt indiciu asupra menirii noastre.

Mie imi place sa citesc, sa ma autoeduc, sa descopar lucruri noi despre mine, sa socializez, sa vorbesc cu prietenele. De mica eram cautata si imi prietenii ca se simteau bine in prezenta mea, ca le placea sa stea de vorba cu mine, ca eram o prietena buna.

Tie ce iti place sa faci? Ce ai face daca ai avea mai mult timp liber?

3. DESPRE CE ITI PLACE SA INVETI?

Ce fel de carti sau reviste iti place sa citesti? La ce fel de emisiuni te uiti? Ce carti ai in biblioteca?

Cred ca nu mai este cazul sa spun ca, eu citesc foarte multe carti despre dezvoltare personala, psihologir, filozofie, gandire pozitiva…

Citește și:

4. CE ITI ANTRENEAZA CREATIVITATEA?

In cazul meu, scrisul ma face sa ma simt creativ. Cand scriu, parca timpul se dilata, nimic din jur nu mai conteaza, sunt doar cu gandurile mele, iar degetele parca imi fug pe tastatura fara sa imi dau seama.

Pe tine ce te face sa te simti creativa?

4. CE OBSERVI LA CEI DIN JUR?

De cand eram mica observam ca oamenii aveau tendinta sa faca lucrurile in anumite feluri, si sa le explice si altora de ce era bine asa, sau de ce trebuiau facute asa. Si eu incercam mereu sa gasesc feluri de a le face altfel, sa vad daca chiar nu se poate asa, caci eu nu credeam ca lucrurile se pot face numai in anumite feluri.
Acum inteleg ca acest fel al meu de a interoga orice in jurul meu, era un mod de a incerca sa inteleg oamenii, gandirea lor, si sa descopar ce anume ii facea sa creada ceea ce credeau… Iar acum, incerc nu numai sa ii inteleg, ci si sa ii ajut sa sa inteleaga pe ei insisi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: