Setari Cookie-uri

Perspectiva amantei: De ce e mai simplu sa fii cealalta?

Nevestele isi dau seama intotdeauna, dar intotdeauna ca aveti o amanta si nu sunteti nici pe jumatata atat de subtili pe cat va credeti.

foto shutterstock triunghi amoros

Intalnirile noastre clandestine, destul de dese, mi-au aratat o fata complet noua fata de ce afisa domnul sot, iubitul meu. Era exact ca paunul care isi infoia coada pe langa paunita ca apoi sa se dezumfle ca un balon fasait.

Infidelitatea o inteleg, inteleg pasiunea, dorinta fizica, nevoia, curiozitatea si orice alt lucru care ii impinge pe doi oameni impreuna in pat, fara sa tinem cont si de starea civila a acestora. Dar lipsa de loialitate mi se pare de-a dreptul abjecta. Nu sta intotdeauna semnul egal intre ele. In mod paradoxal, stiu oameni infideli care au stiut sa le fie totusi loiali partenerilor oficiali, fara sa ii denigreze, fara sa ii invinovateasca si mai ales, fara sa ii puna la zid in fata unei straine. Iubitul meu nu se numara printre ei. Era infidel (l-am iertat ca isi insela sotia, ce puteam sa fac?), dar era si complet neloial.

Citește și:

La inceput, murmura cate un comentariu la adresa sotiei, din seria celor insirate mai sus. Ca face asta, si face ailalta, ca e indiferenta, ca el nu exista in casa. Din cand in cand, trebuie sa recunoastem ca toti facem asta cu partenerii nostri. Gasim cate un umar sa ne plangem de neajunsurile acestora.
Dar omul asta incepuse sa duca acest lucru la rang de arta. Ca om, era o persoana interesanta, inteligenta, cu simtul umorului, cult. Ca amant, era exceptional, de filme. Ca om, imi venea sa ii crap capul. Daca stateai sa ii asculti toata tirada si daca aveai timp sa il crezi, nevasta era scorpia clasica, mama zmeilor care dadea cu buzduganul in poarta cand venea acasa de la munca, opresorul, gardianul acestui barbat minunat caruia i-a facut ficatul pateu fara conservanti, ca-n ’94. Acum cinstit, indragostita, neindragostita, cate lamentari sa mai asculti?

Citește și:

Asa ca am facut ce ar face orice amanta normala la cap. Am inceput sa studiez teritoriul inamic pe retele de socializare. Am aflat ca ii plac emisiunile cu romani talentati, ca citeste Coelho si ca filmul ei preferat e The Notebook. Romantic, lesios, previzibil. Nimic care sa ateste gradul ei de calau al barbatului. Am mai aflat ca era angajata full time si era nevoita sa lucreze cateodata si sambata sau duminica, motiv pentru care dumnealui avea timp si scuza sa sara la mine in pat.

Asa am inceput sa trag concluzii. Poate m-am precipitat, poate m-am simtit vinovata si am incercat cumva sa imi spal pacatele. Indiciul numarul 1: un barbat poate sa fie infidel, un domn nu are voie sa fie neloiali (reciproca valabila si pentru femei). Indiciul numarul 2: Niciodata, dar niciodata nu l-am vazut altfel decat bine imbracat, camasa calcata, pantaloni cu dunga, pantofi lustruiti, sosete intregi. Si el nu era genul care sa puna mana sa-si spele si sa-si calce singur. Indiciul numarul 3: Niciodata nu l-am vazut incercanat, nemancat sau mai stiu eu cum.

Citește și:

Ce intelegem noi din aceste trei premise? Ca nevasta Muma Zmeilor avea un loc de munca full time iar cand ajungea seara acasa, trecand inainte probabil pe la piata, incepea de la capat cu munca: spalat, frecat, calcat, maturat, gatit si mare Doamne, cine stie ce altceva, in timp ce domnia sa sotul ei si iubitul meu statea imbufnat intr-un colt ca pe el nu-l baga nimeni in seama. Dupa 12 ore cap la cap de munca, l-as fi bagat eu undeva, cu siguranta nu in seama.

Din toate astea, gurile traditionaliste o sa turuie sa e vina nevestei, ca nevasta l-a impins in patul amantei, ca nu i-a mai dat atentie si nu a mai avut grija de barbatu-su. Dar intreb eu cu minte cea de pe urma, barbatu-su cu ce avea grija de ea? Sau lui i se cuvine pentru ca a luat-o de sotie si i-a schimbat numele? Nimic pe lumea asta nu se merita, totul se castiga sau macar se pastreaza. Dar atunci cand esti obisnuit sa ai la dispozitie o armata de femei –mama, sora, matusa,bunica, sotie,amanta – care sa te elibereze de orice responsabilitate iar tu sa iti asumi doar meritele, e usor sa te crezi stapan absolut.

Citește și:

Daca maria sa barbatul ei si iubitul meu ar fi acceptat niste responsabilitati, i-ar fi usurat ei povara cu ceva, ar fi pus umarul la treaba civilizat, nevasta ar fi avut poate timp sa isi traga sufletul, sa se reindragosteasca de el si sa-l primeasca langa ea nu doar in pat, ci si in trup si din nou, in inima.

Povestea noastra de dragoste s-a dezumflat rapid dupa aceasta revelatie. Ma uitam la el cu ochi prea cinici ca sa ii mai gasesc vreo scuza. Si, repet, poate ma simteam vinovata. E mai simplu sa fii amanta, de gatul tau nu atarna o responsabilitate atat de mare. Dar te schilodeste emotional si ajungi sa nu mai vezi padurea din cauza copacilor strambi si uscati.

foto prima pagina shutterstock triunghi amoros

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.