Setari Cookie-uri

Top 3 cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie

Iubirile celebre ale lumii iti vor frange inima

In vremea lor, cuplul de infractori putea primi orice apelativ, mai putin romantic insa privita in amanunt, relatia lor a fost una dintre cele mai pasionale, mai brutale si mai tragice povesti de dragoste din istorie, desfasurata intr-o perioada incerta a omenirii.

Prima intalnire dintre ei a avut loc pe 5 ianuarie 1930 si se spune ca a fost dragoste la prima vedere. Desi Clyde avea un dosar penal greu in spate, Bonnie nu a fost descurajata de acest lucru si a decis sa i se alatura. Alaturi de banda lor de raufacatori, acestia au day numeroase spargeri de-a lungul SUA si au ucis cel putin 9 politisti. Numarul civililor omorati de cei doi nu se cunoaste exact nici pana astazi. Vietile celor doi au fost curmate pe 23 mai 1934, intr-o ambuscada a politiei din Bienville Parish, Louisiana.

In mod evident, cei doi nu s-au predat si au fost impuscati de aproximativ 50 de ori cu armele automate de foc din dotarea politiei. In masina in care se aflau cei doi, oamenii legii au gasit zeci de arme, gloante si 15 numere false de inmatriculare.

Citește și:

Nu a durat mult pana cand multimea atrasa de zgomot a inceput sa se stranga in jurul masinii, ca la circ. Cei prezenti doreau cate un suvenir ca amintire a momentului si au incercat sa ia bucati din corpurile lor, haine sau par, cioburi sau parti din caroserie. In ciuda dorintelor lui Bonnie si a lui Clyde, ei nu au fost inmormantati unul langa celalalt. Bonnie si Clyde avea 23 si 25 de ani atunci cand au murit.

2. Cleopatra si Marc Antoniu

Acesta nu este primul imparat roman sedus de regina Egiptului insa cu siguranta aceasta a fost una dintre cele mai rasunatoare povesti de dragoste din istorie. Intai, Cleopatra l-a sedus pe Iulius Cezar. Aceasta a patruns pana la el ascunsa intr-un covor. Se sune ca la exact 9 luni dupa ce Cleopatra, atunci in varsta de 21 de ani, a devenit amanta lui, ea l-a nascut pe Ptolemeu Cezar, poreclit Cezarion – micul Cezar.

Citește și:

Regina Egiptului si Marc Antoniu s-au cunoscut in 41, I.Hr, atunci cand acesta facea parte din triumviratul care conducea Roma dupa moartea lui Cezar. Sedus de farmecele ei, Marc Antoniu si-a parasit sotia, cea care ii era sora lui Octavian, si cu care avea doua fete. Din dragoste pentru sotul ei, Octavia cea tanara, isi botezase fiicele Antonia Major si Antonia Minor.

Nimic din toate acestea nu a mai contat pentru el atunci cand a intalnit-o pe Cleopatra in Tars. Intocmai cum a procedat cu Cezar, ea il dorea aliat pe Marc Antoniu si i s-a prezentat intr-o magnifica ambarcatiune, costumata in Venus, zeita romana a iubirii. In timp ce el se lasat vrajit de piatra pretiasa a Nilului, triumviratul se dizolva la Roma. Lepidus a fost fortat sa renunte la putere, Marc Antoniu era la celalalt capat al lumii iar Octavian a ajuns cel mai puternic om din stat.

Citește și:

Inevitabilul s-a intamplar si in 31 I.Hr, a inceput razboiul intre iubitul Cleopatrei, care i-a stat alaturi timp de 10 ani, si Octavian. Cei doi amanti au fost infranti iar Marc Antoniu s-a sinucis, convins fiind de faptul ca cea pe care o iubise si pentru care a renuntat nu doar la familiei, ci la o tara intreaga, era deja moarta.

Cleopatra i-a supravietuit si a incercat sa il atraga pe Octavian in mrejele sale, asa cum o facuse cu Cezar si cu Marc Antoniu. Acesta a ramas insa indiferent la farmecele ei si a capturat-o. Refuzand sa ajunga un trofeu tarat in spatele carului triumfal al lui Octavian, ea s-a sinucis. Legendele spun ca ca regina Egiptului a murit in templul lui Isis, muscata de san de o vipera.

3. Sah Jahan si Mumtaz Mahal

Poate ca numele celor doi nu va sunt neaparat cunoscute insa toata lumea a auzit de celebrul Taj Mahal din India. Acesta este, de fapt, una dintre cele mai durabile dovezi de iubire din istorie si ascunde o durere care nu si-a gasit mangaiere. In fapt, Taj Mahal, este un mormant.

Citește și:

In 1608, Printul Khurram, caci acesta era numele lui Sah Jahan a fost logodit cu Mumtaz Mahal, atunci cand cei doi aveau 14 si 15 ani. Fata provenea dintr-o ilustra familie persana care servise imparatii dinastiei Mughal inca de pe vremea domniei lui Akbar. Dupa 4 ani de logodna prelungita, cei doi s-au casatorit in cele din urma in ziua aleasa de astologii curtii. Casnicia lor a fost fericita iar Khuraam a ramas devotat sotiei sale, cea care i-a nascut 14 copii. Dincolo de iubirea care i-a legat, Mumtaz era si cel mai de incredere consilier al sotului sau in chestiuni de stat.

Femeia s-a stins din viata la 40 de ani, atunci cand aducea pe lume ultimul copil al cuplului, din cauza hemoragiei postpartum. Se spune ca inima lui Sah Jahan s-a impietrit atunci si a ingropat-o langa trupul sotiei sale iubite. In memoria ei, el ridicat Taj Mahal, un mausoleu de marmura alba in Agra. Constructia acestuia a inceput in 1632 si a fost finalizata in 1653.

Citește și:


foto prima pagina shutterstock femeie bruneta

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.