Setari Cookie-uri

Top 5 lucruri pe care orice cuplu ar trebui sa si le spuna

O relatie fericita nu se bazeaza in mod special pe declaratii romantice, cadouri costisitoare sau interese comune. Gesturile simple, cat mai naturale contribuie la o relatie implinita. Iata 5 lucruri pe care orice partener ar trebui sa i le marturiseasca celuilalt:

Indiferent ca ti-a pregatit o cina romantica sau doar ti-a trimis un mail haios, ca sa iti faca ziua mai frumoasa, da-i de inteles ca ii apreciezi bunele intentii. De cele mai multe ori gesturile simple pot avea o incarcatura emotionala foarte puternica si contribuie la bunastarea in cuplu. Chiar daca actiunile lui nu au intotdeauna legatura cu relatia voastra, arata-i ca iti face placere sa-l asculti.

Desi barbatii vor sa para mai duri, in realitate au nevoie de afectiune si atentie la fel ca noi. Daca el iti pregateste zi de zi mici surprize, sau iti povesteste entuziasmat despre proiectele sale si tu o sa pari indiferenta, il vei face sa se simta neimportant si ignorant.

2. M-am gandit la tine azi

Este un alt mod placut de a-i spune “Mi-a fost dor de tine”. Cu siguranta, ii vei starni un zambet stralucitor pe fata. Eventual insoteste aceasta declaratie si cu un gest elocvent. Cumpara bilete la filmul lui preferat si invita-l la cinema. Sau cumpara-i o cana cu un mesaj haios si “serveste-i-o” impreuna cu o cafea aromata.

3. Toti gresim; nu-i un capat de lume

Nu exista relatia perfecta, insa atata timp cat fiecare isi asuma vina si demonstreaza ca regreta ce a facut, se va ajunge la un consens. Daca a gresit, da-i de inteles ca il ierti si nu-i face reprosuri, in special daca nu este vorba de ceva grav. Asculta-l cu atentie pentru a-l intelege, demonstrandu-i astfel ca poate conta pe tine si in situatiile dificile. Cu siguranta, te va aprecia si mai mult pentru intelegerea de care ai dat dovada.

4. Eu am incredere in tine!


Tocmai se pregateste pentru un interviu important sau are de predat un proiect dificil si nu l-ai mai vazut niciodata asa de stresat. Chiar daca nu il poti ajuta cu o sugestie, ii vei fi de mare ajutor daca o sa il incurajezi sincer. Spune-i ca ai incredere in el si esti sigura ca va reusi. Cu siguranta, apreciera ta inseamna foarte mult pentru el si va avea efecte benefice asupra gandirii lui.

5. Imi pare rau

Ambii parteneri trebuie sa invete sa spuna “Imi pare rau”. Chiar daca nu-i usor, orice greseala trebuie recunoscuta si asumata. Acest lucru denota respect si maturitate. Cand nu ne cerem scuze pentru eroarea comisa, ne prefacem de fapt ca nu s-a intamplat nimic. Cand pari indiferent, inseamna ca nu iti pasa si o asemenea atitudine nu poate aduce nimic bun intr-o relatie.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.