Setari Cookie-uri

Libertatea in cuplu: un rau necesar?

Libertatea este un drept indispensabil intr-un culplu matur si solid care se respecta. Insa, dorinta de independenta trebuie sa respecte cateva limite stabilite anterior, altfel risca sa se transforme intr-o amenintare pentru cei doi parteneri. Cand poate fi considerata libertatea un rau necesar?

Inainte de a ne implica intr-o relatie negociem de la bun inceput spatiul pe dorim sa ni-l protejam. Sau, in cazul in care ne-am indragostit iremediabil, renuntam la tot pentru pentru a-i face pe plac iubitului. Uitam de prieteni, de hobby-uri, de familie; nimic nu mai conteaza atata timp cat relatia este pe drumul cel bun. El este foarte fericit, la fel si tu. Insa, in curand vei realiza ca ti-ai pierdut indepenedenta si ai devenit o alta persoana. Te vei trezi la un moment dat ratacita in propriul univers si intr-o buna zi iti va fi dor de libertatea ta.

Oricat de mult l-ai iubi, nu renunta la personalitatea ta. Vorbeste deschis despre placeri, neplaceri si evita sa te transformi intr-o persoana nesigura, plina de frustrari. Chiar daca el nu suporta gasca ta de prieteni, nu inseamna ca trebuie sa renunti la ei doar pentru a-l vedea pe el multumit. Si tu trebuie sa fii fericita. In plus, nu uita ca adevaratele prietenii se castiga in timp si merita apreciate; o relatie se poate destrama oricand.

Respecta-i si tu spatiul personal


Daca iubitul tau este tolerant si de fapt tu esti cea care il priveaza de libertate, retine urmatoarele lucruri. Invata sa ai incredere in el. Nu-i fa scene de gelozie nefondate si nu incerca sa-l schimbi. Daca te-ai indragostit de el pentru ceea ce este, inseamna ca nu iti doresti sa il transformi intr-o alta persoana.

Daca iti vei dori sa stii tot ce face, cu cine iese, ce telefoane primeste, vei ajunge sa confunzi iubirea cu dorinta exasperanta de control. Cu alte cuvinte in curand relatia se va raci, deoarece printr-un asemenea comportament il vei indeparta iremediabil de tine. Sau, iti vei dori sa pui singura capat indoielilor si nesigurantei care nu-ti dau pace.

Invata sa ai incredere si priveste dincolo de aparente. Intr-un cuplu normal exista comunicare sincera, fiecare isi exprima propria personalitate fara sa fie judecat. Intr-o relatie puternica cei doi se completeaza reciproc, se respecta si se accepta asa cum sunt. Nimeni nu e perfect! Compromisul si negocierea pot face ca lucrurile sa mearga, atata timp cat fiecare isi doreste asta.

Libertatea este un rau necesar intr-un cuplu, deoarece fiecare partener are dreptul sa-si afirme personalitatea. O relatie bazata pe incredere, intelegere si nu pe dependenta, va rezista cu adevarat in fata obstacolelor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.