Setari Cookie-uri

In cautarea fericirii: Sindromul broastei transformate in print

In basme totul este posibil. Traiesti intr-o lume imaginara, in care binele invinge de fiecare data, iar dragostea este atat de mare incat depaseste orice obstacol. Fat Frumos lupta cu zmeii, cu balaurii si cu vrajitoarele doar pentru a te avea. Suna bine, nu?



Ai auzit de compromis? Nu exista “fericire pana la adanci batraneti”. Este vorba doar despre un cliseu cu care am crescut, adanc inradacinat in subconstientul nostru. Surprinzator sau nu, tinem cu dintii de acesta si cautam cu disperare sa credem in el. Este precum un ideal spre care tindem.

Nu, nu zic ca nu cred in fericire. Sunt constienta ca exista, dar pe langa aceasta oaza de fericire, mai exista si furtuni imense de durere, pe care trebuie sa le acceptam daca iubim cu adevarat. Am devenit prea cinici, gandindu-ne doar la dorintele si necesitatile noastre. Nu luam in considerare si cealalta persoana de langa noi, sufletul pereche, pe care incercam cu tot dinadinsul sa il schimbam.

De ce sa fim cu un barbat cu aceeasi infatisare, dar cu un interior diferit? De ce sa il schimbam si sa il transformam in ceva ce el nu este? Pentru ca dupa lupte seculare in care ne pierdem energia si reusim sa il schimbam in procentaj de 0.01%, realizam ca era mai bine inainte?

Pana la urma tot nu am inteles: De ce a sarutat printesa broasca?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.