Setari Cookie-uri

Pecetea iubirii: 10 lucruri uimitoare despre sarut

Sarutul face parte din viata noastra. Prelung, pasional, romantic, puternic sau din tot sufletul, acesta reprezinta sentimente puternice evidentiate cu dragoste. Despre sarut s-au scris si se vor mai scrie. Asta pentru ca acel moment unic reuseste sa te trezeasca la viata, sa iubesti prin toti porii. Timpul sta in loc, esti doar tu si el in lumea intreaga.

Un sarut poate fi de zece ori mai eficient si calmant decat morfina in procesul de reducere a durerii. Sarutul reuseste sa activeze destul de repede hormonii ce lupta impotriva durerii din organism si, doar in cateva minute, durerea se atenueaza sau dispare complet.

6. Sarut cu nasul


Nu toti oamenii saruta la fel. Locuitorii din Maori , Noua Zeelanda, isi folosesc nasul pe post de buze cand vine vorba despre sarut. Acestia dau o mare atentie zonei dintre nas si buza superioara. Acest tip de sarut inca se mai practica si elibereaza aceleasi sentimente si substante chimice precum sarutul pe buze.

7. Primul sarut nu se uita niciodata


Sarutul, pecetea dragostei: primul sarut nu se uita niciodata

Indiferent de situatie, primul sarut ramane intotdeauna in sufletul nostru. Desi nu se stie sigur cauza acestui fapt, este posibil ca primul sarut sa fie cel care ne deschide portile catre starea sexuala, fiind totodata cel care ne arata adevarata fata a iubirii.

8. Buzele si sensibilitatea


Buzele sunt printre cele mai sensibile parti ale corpului uman. Sensibilitatea buzelor este de 200 de ori mai mare decat cea a degetelor. De aceea in momentul in care sarutam pe cineva, simtim cum tot corpul nostru reactioneaza la stimulii dragostei.

9. Sarutul, stampila de odinioara


Sarutul, pecetea dragostei: stampila de odinioara

In trecut sarutul reprezenta stampila documentelor si a actelor importante. Oamenii desenau un X la sfarsitul documentului, apoi isi lipeau buzele de foaie, ca dovada de respect, onoare si demnitate. O data cu trecerea timpului, a aparut si stampila, insa noi tot folosim X-ul: XOXO este un simbol pentru sarut.

10. Sarut cu patima


Cel mai cunoscut sarut din toate timpurile este cel dintre Clark Gable si Vivien Leigh in filmul Gone with the Wind (Pe aripile vantului).







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.