Setari Cookie-uri

Cele 15 pacate zdrobitoare care distrug relatia de cuplu

Orice relatie de cuplu se poate confrunta cu aceste probleme, dar important este cum reusesc partenerii sa le abordeze. Afla care sunt cele 15 pacate care iti vor ucide relatia de cuplu.

Respectul fata de celalalt este crucial intr-o relatie. Cand vorbim despre respect ne gandim la limbaj, gesturi, atitudine etc. Se mai intampla sa ne enervam si sa scoatem pe gura ceva ce nu ne place, dar nu trebuie sa facem din asta un obicei. Lipsa se respect se adanceste pornind uneori din lucruri marunte. Azi poate sa fie o vorba aruncata aiurea, maine tipete si poimaine mai rau. Atunci cand unul din parteneri isi pierde respectul fata de cealalta persoana, atunci nici celalalt nu va mai avea motive sa isi respecte jumatatea. De ce? Respectul fata de persoana de langa tine inseamna respect fata de persoana ta.

Idealuri proiectatate in realitate


Am crescut sperand la Feti-Frumosi si la Ilene Cosanzene iar acum tindem sa proiectam aceste idealuri asupra partenerilor nostri de viata. Insa fanteziile nu se potrivesc cu realitatea de cele mai multe ori, iar noi avem asteptari mult prea mari sau diferite de ce se intampla de fapt. Astfel, distorsionam realitatea si, in loc sa o luam ca atare, o interpretam si facem lucrurile mai rele.
Pacate zdrobitoare care distrug relatia de cuplu

Constrangerile


De multe ori intr-un cuplu se intampla ca partenerii sa faca concesii si sa accepte sa participe la evenimente sau la actiuni care nu sunt tocmai pe placul lor, dar o fac de dragul persoanei de langa lor. Un lucru este sa o faca pentru ca isi doresc, pentru ca inteleg ce inseamna acest lucru pentru partenerul lor si pentru ca doresc sa le fie aproape si sa ii sustina, dar alta e sa fie constransi sa faca acest lucru. Iubire cu sila nu se poate.

Nu incercati sa va schimbati reciproc


Chiar daca vorbim despre lucruri esentiale sau marunte, comportamentul unui om nu se poate schimba de pe o zi pe alta. Nu incerca sa iti schimbi partenerul obligandu-l sa faca sa cum zici tu, pentru ca rezultatul va fi o cearta urata care va genera in alte situatii neplacute. Cheia este ca partenerii sa se implice cu delicatete in astfel de probleme si sa aiba rabdare.

Citeste articolul in continuare pe
Garbo.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.