13 lectii despre Relatii si Iubire de la Cenusareasa!

13 lectii despre Relatii si Iubire de la Cenusareasa!
Kudika
28 Iunie 2012

Iata care sunt in viziunea lui Wendy Paris regulile relatiilor si ale fericirii pe care le invatam din povesti:

Povestea Cenusaresei ne este tuturor familiara. Am crescut visand la printi frumosi, vieti usoare si fericite. Contemporaneitatea demitizeaza insa clasicele povesti. Le acuza ca ne induc realitati false, asteptari nerealiste, ca personajele din povesti primesc fericirea din cer, bazandu-se in principal pe pasivitate. Acuzatiile sunt fondate poate… Astazi vrem insa sa punctam aspectele pozitive ale povestilor si sa ne axam asupra lectiilor de viata autentice pe care povesti precum Cenusareasa le pot aduce in viata noastra.

Sunt multi cei care cred ca fericirea Cenusaresei sau a celorlalte fete din povesti survine odata cu printuI-salvator. In cartea “Happily Ever After: The Fairy-tale Formula for Lasting Love”, Wendy Paris ne explica care sunt secretele din spatele povestilor si care este formula fericirii si a iubirii pe care au descoperit-o personajele din povesti.

Imagine interior by TréVoy Kelly from Pixabay

Cenusareasa, la fel ca alte personaje feminine din povesti, in ciuda a ceea ce se crede, nu este deloc un personaj slab, este de parere Wendy Paris. Nu printul pe cal alb, nici banii acestuia nu o salveaza pe frumoasa. Ea este salvata chiar de CARACTERUL sau. De optimismul, curajul, demnitatea, puterea de a nu se abate de la principiile si etica personala in ciuda circumstantelor extreme de nesansa si ghinion... Iata care sunt in viziunea lui Wendy Paris regulile pe care orice femeie are trebui sa le invete de la Cenusareasa:

Si nu uitati! Mai avem o sansa la fericire atata timp cat ramanem noi…

13 lectii ale relatiilor pe care le invatam de la Cenusareasa in viziunea lui Wendy Paris

Cenusareasa isi cunoaste valoarea interioara…

1. Cenusareasa nu are nici cea mai frumoasa viata nici lume, nici cel mai frumos job din lume. Isi indeplineste insa indatoririle cu seriozitate si raspundere, cu harnicie si constiinciozitate, intr-o maniera constructiva. Cenusareasa isi cunoaste valoarea interioara in ciuda faptului ca situatia ei exterioara pare fara scapare si fara speranta.

Cenusareasa stie ca ceea ce face ii defineste jobul, dar nu ii descrie si viata…

2. Nu-si pierde timpul lamentandu-se si plangandu-si de mila sau canalizandu-si energia inspre ranchiuna si ura fata de cei care o asupreau. Stie ca mahnirea si ura mai ales, sentimentele negative in general, marcheaza cu riduri si ani sufletul, trupul si chipul unui om. Cenusaresei nu ii este rusine de ceea ce face desi intelege felul in care “jobul” ei este perceput de catre ceilalti. Cenusareasa stie ca ceea ce face ii defineste jobul, dar nu ii descrie si viata.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri