Setari Cookie-uri

12 Intrebari pe care trebuie neaparat sa le pui inainte sa spui DA

Inainte de a face pasul cel mare, asigura-te ca el este alesul inimii tale!

Foto: Shutterstock.com

Ioana, avand in vedere faptul ca am trecut printr-un divort, imi dau seama destul de bine unde am gresit.
Acum, analizand la rece stiu ce anume as schimba daca ar fi sa ma mai casatoresc.

Eu am gasit 12 intrebari pe care trebuie sa le pui inainte sa te casatoresti. Majoritatea oamenilor sunt atat de nerabdatori sa se casatoreasca, asa cum am fost si eu, incat uita sa puna intrebarile cruciale care vor face ca mariajul sa dureze.

Bineinteles ca nu exista nicio reteta universal valabila si nici rezolvarea acestor 12 intrebari nu iti garanteaza succesul 100%. Dar cu siguranta esti mai aproape.

Iata 12 intrebari pe care trebuie sa le pui inainte sa te casatoresti

Nota: nu trebuie sa ii adresezi neaparat intrebarea direct. Si in nici un caz nu trebuie sa ii adresezi intrebarile ca un interogatoriu. Ideea este ca tu pe parcursul relatiei sa urmaresti aceste subiecte astfel incat atunci cand iei decizia de a te casatori sa stii raspunsul la ele.

Citește și:

1. Ai vreun viciu? (de exemplu: jocuri de noroc, cumparaturi, probleme cu bautura/mancarea/sexul, etc)?

O intrebare obligatorie. Vrei sa stii daca partenerul tau are vreun obicei rau care va va afecta relatia. Majoritatea persoanelor au cel putin un viciu. Un sigur obicei rau, daca nu este tratat, poate destrama o relatie. Daca nu intrebi, parterenul tau s-ar putea sa nu iti spuna.

2. Care sunt aspiratiile tale pe plan financiar si cum le vei atinge?

Majoritatea divorturilor sunt cauzate de stresul financiar dintr-o relatie. Obiectivele pe plan financiar sunt benefice pentru o casnicie, asa ca asigura-te ca pui aceasta intrebare. Nu vrei sa astepti 5 ani dupa casatorie ca sa descoperi ca partenerul tau nu are niciun fel de aspiratii si planuri in acest sens.

3. Ce influenta va avea familia ta in casnicia noastra?

Este probabil o idee buna sa afli din timp daca mama-soacra va lua deciziile importante in mariajul tau sau daca opinia ei va avea o influenta puternica asupra vietii voastre.

Citește și:

4. Cum ne vom distra in fiecare saptamana (de exemplu: mers la film)? Vom merge in vacanta anual (sau mai des sau mai rar)?

Ar fi benefic pentru amandoi sa ajungeti dinainte la un acord in legatura cu activitatile si vacantele voastre.

5. Cati copii vom avea si cum ii vom educa?

Cu siguranta o intrebare importanta. O educatie defectuasa a copiilor poate pune in pericol si relatia voastra; asigura-te ca discuti despre acest aspect cu partenerul.

6. Cum definesti tu pentru totdeauna, iertare si fidelitate?

O intrebare foarte importanta, poate chiar cea mai importanta. Vrei sa stii daca partenerul planuieste sa fie cu tine (si numai cu tine) pentru totdeauna. De asemenea, vrei sa stii daca te va ierta usor atunci cand va certati.

7. Cum vei arata in 20 de ani?

O alta intrebare buna, deoarece nu vrei sa astepti pana cand partenerul tau a luat 20 de kg in greutate ca a discutati despre preferintele fiecaruia. Inainte de casatorie, discutati despre preferintele voastre. De asemenea, trebuie discutat cum veti proceda amandoi pentru a obtine si a pastra rezultatele dorite pe acest plan.

Citește și:

8. Cat de des vom merge la intalniri dupa ce ne casatorim?

Aceasta este in special pentru femei, nu vrei sa te casatoresti si apoi sa descoperi ca ultima intalnire la care vei merge vreodata a fost cu o saptamana inainte de nunta (si ai doar 22 de ani). Intalnirile ar trebui sa fie din ce in ce mai multe dupa casatorie, nu inainte. Discutati despre asteptarile voastre, inainte de casatorie.

9. Ce program de lucru preferi?

Vrei sa stii daca partenerul tau va munci tot timpul si la fel de important, nu trebuie sa uiti sa discuti despre planurile de pensie. Vei aprecia aceste intrebari odata ce inaintezi in varsta.

10. Cat de importanta este religia si spiritualitatea in mariajul nostru?

Care sunt planurile noastre de dezvoltare pe termen lung?

Putem creste impreuna, sau o vom lua pe cai separate?

Vrei sa discuti despre nevoie spirituale ale relatile si de asemenea despre nevoile de dezvoltare, atat ale voastre cat si ale casniciei. Daca nu faceti planuri sa cresteti si sa va dezvoltati impreuna, va veti indeparta.

Citește și:


11. Cat timp planuiesti sa petreci cu prietenii dupa casatorie? Care este relatia ta cu prietenii de sex opus?

Acestea sunt intrebari bune, si cel mai bun raspuns poate fi gasit observand obiceiurile din prezent ale partenerului tau. Cand va veti casatori, nu va fi o persoana noua, amandoi veti fi aceiasi, cu aceleasi ganduri despre relatii. Asigura-te ca discutati deschis despre timpul pe care amandoi il veti petrece cu prietenii si cat de importante sunt acele relatii.

12. Cat de des vom face sex?

Vrei sa stii de pe acum daca veti face sex in fiecare zi sau o data pe luna. Asta e tot ce voi spune despre acest subiect.

Poate ca partenerul tau nu va putea raspunde cu exactitate la toate aceste intrebari, daca daca raspunsurile sunt sincere, se vor dovedi foarte valoroase pentru relatia voastra.

Trebuie sa iei in calcul si faptul ca oamenii se schimba si unii parteneri chiar evolueaza separat. Dar e important ca macar acum punctele voastre de vedere sa coincida sau macar sa fie asemanatoare.

Citește și:

Asa ca pune-i aceste intrebari astazi, si maine te vei felicita ca ai facut-o. Salveaza aceasta pagina pentru a te mai intoarce.

PS: Daca vrei sa devii cea mai buna varianta a ta te astept pe femeiadesucces.ro unde vei primi si un cadou de bun venit cartea “100 de pasi pentru o viata fericita”

Te va ajuta mult in relatie si articolul 5 Motive Serioase pentru care Femeile sunt PARASITE de Barbati

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.