Setari Cookie-uri

Exista prietenie intre femei si barbati?

Unde este limita intre iubire si prietenie?

Depinde pe cine intrebi. Cele mai multe fete iti vor ciripi vesele despre cel mai bun prieten al lor care este minunat, perfect, le face sa rada si pe care il ignora cu desavarsire atunci cand isi cauta un partener.

Oricat de pura si mirobolanta ar fi prietenia dintre un el si o ea, amandoi heterosexuali, la un moment X, cel putin unul dintre ei se va intreba cum arata celalalt in nudul gol!

Pentru a face lumina in aceasta dilema, un grup de cercetatori americani au efectuat un studiu pe 88 de perechi de prieteni. Acestia au luat fiecare pereche in parte si i-au dus in camera separate pentru a se asigura ca cei doi vor da raspunsuri cat mai sincere.

Mai mult de atat, toti participantii au semnat un acord de confidentialitate prin care se angajau sa nu divulge celuilalt raspunsurile la intrebarile puse de oamenii de stiinta.

Rezultatele au aratat diferente majore de perceptie intre barbati si femei, ceea ce probabil nu a surprins pe nimeni.

Citește și:

Barbatii s-au declarat mai des atrasi de amicele lor decat invers. Tot ei au declarat ca sunt siguri de puterea de atractie pe care o au asupra prietenelor, ceea ce era complet gresit daca ne luam dupa raspunsurile fetelor. Pe scurt, barbatii au fost convinsi ca daca ei se simt atrasi de prietenele lor, acestea automat simt acelasi lucru.

In mod suprinzator, si invers a fost valabil. Cele care au declarat ca sunt atrase de prietenii lor s-au asteptat ca barbatii sa simta acelasi lucru in ceea ce le priveste.
Rezultatul final al testului a fost ca barbatii supraestimeaza nivelul de atractie pe care fetele il simt fata de ei in timp ce femeile au subestimat masura in care prietenii lor sunt atrasi de ele.

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.