Articol via joannecipressi.com

7 pași pentru a-ți deschide inima spre iubire necondiționată

Joanne Cipressi este speaker motivational si are o experienta de peste 13 ani in coaching. Ca si coach, Joanne ajuta oamenii sa invinga depresiile, dependentele, efectele abuzurilor, problemele legate de stima de sine, de increderea in sine etc. Intr-un articol publicat pe site-ul sau joannecipressi.com, expertul in relatii ne impartaseste cele 10 beneficii ale iubirii neconditionate pe care ea le-a desoperit prin prisma propriei experiente, dar si prin observarea experientelor celorlalti:

10 beneficii ale Iubirii Neconditionate

CAND IUBESTI NECONDITIONAT...

1. Cand iubesti neconditionat, esti mai conectata la partenerul tau...

iubire neconditionata

Foto Iubire neconditionata via Shutterstock

Cand iubesti neconditionat, te simti mai conectat la partenerul tau deoarece il vezi asa cum este. Esti mai curios sa explorezi cine este, ce iubeste, ce sentimente il incearca, care sunt gandurile sale fara sa il judeci. Cu cat iti accepti mai mult partenerul, cu atat mai mult acesta se va simti liber sa fie el insusi – asadar cu atat mai mult te poti conecta cu el. Aceasta conexiune duce la mai multa satisfactie care la randul sau sporeste activitatea celulelor albe conform doctorului Vermon Coleman. Activitatea celulelor albe din sange intareste sistemul imunitar, distrugand astfel celulele canceroase si imbunatatind starea generala de sanatate.

2. Cand iubesti neconditionat, comunici mai deschis...

Cand iubesti neconditionat, comunicarea va fi mai deschisa, mai onesta si mai binevoitoare. Comunicarea este una din partile vitale ale unei relatii. Va dura mult mai mult decat frumusetea, sex-appeal-ul si multe din calitatile de care va bucurati tu si partenerul tau. Comunicarea deschisa permite o conexiune mai adanca, mai intima ce dureaza mult.

3. Cand iubesti neconditionat, renunti la control...

Cand iubesti neconditionat, renunti la control. Cand iubesti folosindu-te de control, poti acumula tensiuni care iti zdruncina nervii. Aceste tensiuni pot fi resimtite de celulele tale si pot cauza boala daca le prelungesti. Adesea, controlul foloseste tactici care sunt nedrepte precum negocierile care sunt impotriva a ceea ce este partenerul tau. Aceste tactici cauzeaza tensiuni, resentimente si alte emotii si reactii care sunt nesanatoase pentru o relatie, dar fac rau si starii tale de sanatate.


Foto prima pagina: cuplu de indragostiti, Shutterstock

Opinia psihologului: De ce iubim conditionat? Exista iubirea neconditionata?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: