Setari Cookie-uri

Cum Sa Nu Mai Fii Niciodata Tradata, Dezamagita, Sau Ranita De Cei Din Jur

Se intampla in viata, sa ne simtim tradate, dezamagite, ranite, de cei din jur, de cei in care am crezut si carora le-am oferit ajutor, iubire, prietenie, incredere.

Foto interior si prima pagina: femeie care priveste pe geam, Shutterstock

Insa, vreau sa iti spun ceva... Vreau sa intelegi ca nu exista oameni cu care merita sa fii buna, si oameni care nu merita sa fii buna. Ci doar oameni, si atat.

Felul in care te raportezi la ei, tine doar de tine, nu de ei.

Daca mergi pe principiul "sa vad cum este X sau Y si apoi sa decid cum ma comport cu ei", atunci ceea ce faci, este sa reactionezi la la niste situatii exterioare tie, tinand cont de ele, nu de tine.

Daca insa, alegi sa fi tu insati, indiferent de persoanele cu care relationezi, tu vei fi cea care detine controlul, cea autentica, cea adevarata, indiferent de cum sunt cei din jur.

Da, e posibil sa fi dezamagita de oameni, insa oare daca nu esti tu insati, nu vei fi mai dezamagita de tine insati?

Daca ei te dezamagesc, pana la urma nu este problema ta, este a lor. Ei sunt cei incapabili sa vada adevarata ta esenta, valoare.

Citește și:

Iar pe de alta parte, sa stii ca cei care fac asta, sunt cei care au cea mai mare nevoie de intelegere si ajutor. Daca esti o persoana in echilibru cu tine insati, nu vei actiona in vreun fel in care ii poate afecta pe cei din jurul tau.

Iar cei care fac asta, o fac deoarece ei sunt cei mai afectati, sunt nesiguri pe ei, nu se cunosc pe ei insisi si nu si-au descoperit resursele interioare, iar de aceea "fura" de la altii.

Aceste persoane merita compasiune si intelegere... Atata stiu sa faca, atata pot... In esenta, nimeni nu este rau, nimeni nu se naste rau. Insa circumstantele ii fac pe unii sa fie asa.

Iar daca ei te dezamagesc si "fura" din ceea ce tu oferi cu drag, vezi-o ca pe un ajutor pe care li-l oferi din ceea ce tu ai din abundenta. Daca "fura", e clar ca au nevoie de ceea ce tu oferi. Si in felul acesta, oarecum ti-ai atins scopul de a oferi, de a ii sprijini pe cei din jur.

Citește și:

Oamenii nu sunt rai... Oamenii sufera, oamenii sunt raniti... Iar asta ii face sa se comporte asa...

Sa ne imaginam oamenii ca pe niste cetati. Fiecare cetate are toate resursele inauntrul sau, are potentialul si capacitatea de a produce tot ce are nevoie pentru a fi in echilibru in interiorul sau, fara sa depinda, sau sa fie afectata de ceea ce se intampla in exterior.

Iar cand cetatea este in armonie cu ea insasi, incepe sa ofere din surplusul sau de resurse si cetatilor din jur. Sunt unele cetati care inca nu stiu sa isi valorifice toate resursele pe care le au, asa ca au nevoie de ajutor.

In viata reala, asta s-ar putea intepreta ca cei care au un surplus de orice fel, pot oferi celor din jur, care au nevoie de ceea ce ei au de oferit – vorbe bune, sfaturi, imbratisari, bani, ORICE este in surplus se poate oferi.

In momentul in care incepem sa oferim, pot aparea mai multe scenarii:

Citește și:

1. Oferta este primita si acceptata – asta inseamna ca cei carora le oferim din ceea ce avem sau suntem noi, primesc ceea ce le oferim si ne sunt recunoscatori, apreciaza oferta noastra.

2. Oferta nu este primita – asta inseamna ca cei pe care incercam sa ii ajutam, in orice fel, ne refuza ceea ce avem noi de oferit – sfaturi, iubire, prietenie, bani, sustinere… Poate ei nu reusesc sa inteleaga valoarea a ceea ce oferim, iar atunci este decizia lor si trebuie sa o respectam. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne descurajam si sa nu mai oferim. Gasim alte cetati (alti oameni), care vor aprecia ceea ce avem noi de oferit.

3. Oferta este jefuita pe drum – intalnim uneori in viata oameni care ne mint, ne pacalesc, au intentii ascunse, ne tradeaza. Fura de la noi ceva, ce noi oricum aveam de oferit din surplus. Insa, sunt prea “salbatici” sa ceara, sa ia frumos. Ce facem atunci? Ne suparam pe ei si decidem sa ne schimbam fata de oameni? Nicidecum! Daca au furat, inseamna ca aveau nevoie de acele resurse ale noastre. Cei care aleg sa actioneze asa, o fac din lipsa de constientizare, din suferinta. Cei care “fura”, sunt cei care au cea mai mare nevoie de ajutor, sunt ce care au fost la randul lor raniti si au decis sa se schimbe, crezand ca asa nu vor mai suferi.

Citește și:

Intelegand ca nu exista oameni rai, ci doar oameni care sufera, care au fost raniti si care, din lipsa de constientizare au ales sa se comporte astfel, vom putea arata compasiune si intelegere fata de ei, si nu ne vom mai simti niciodata tradate sau dezamagite. Si nu vom mai permite ca interactiunea cu aceste persoane, sa ne determine sa ne schimbam, sa nu mai oferim, sa nu mai fim atat de bune si de darnice.

Iubirea este esenta noastra. Iar atunci cand actionam din iubire, nimic nu ne mai poate afecta, caci Iubirea ne protejaza.

Te imbratisez cu nemarginita iubire,
Andreea
www.femeieimplinita.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.