Setari Cookie-uri

6 lucruri care se intampla cu corpul tau cand ai orgasm

Cum reactioneaza corpul femeii la orgasm

2. Vaginul se umezeste cu un lubrifiant natural iar in lipsa acestuia, sexul poate fi dureros. Chiar daca sunt excitate, o parte dintre femei nu se lubrifiaza suficient si pentru a evita senzatiile neplacute, poate fi folosit un produs din comert pe baza de apa.

3. Labiile se vor mari si se vor deschide usor. In acelasi timp, vaginul isi va mari dimensiunile pentru s facilita penetrarea. Toate aceste reacti au loc atunci cand sangele ajunge in regiunea pelvisului si poate da o usoara senzatie de incalzire.

4. Pe masura ce starea de excitatie creste, toate aceste lucruri sunt din ce in ce mai vizibile la corpul femeii. Totusi, imediat inainte de orgasm, clitorisul isi poate miscsora dimensiunea cu pana la 50% si se va retrage usor.

5. Chiar in momentul orgasmului, sangele va trece rapid prin organism iar acest lucru poate duce la inrosirea pielii pe tot corpul iar muschii se vor contracta vizibil. De asemenea, pulsul, presiunea arteriala si ritmul respiratiilor vor fi considerabil mai mari decat la inceputul fazei de excitare.

Citește și:

6. Vaginul se va contracta ritmic, in special aproape de vulva. Aceste contractii vor fi resimtite in uter si, uneori, in anus. Aceste pulsatii au loc, in medie, o data pe secunda.

Un orgasm de intensitate medie poate avea in jur de 5 contractii iar unul foarte puternic poate ajunge pana la 20. Acestea au rolul de a absorbi sperma mai sus in vagin si a facilita astfel fecundarea ovulului.

foto prima pagina shutterstock femeie in pat

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.