Setari Cookie-uri

8 idei gresite despre sex

Prejudecati si mituri despre sexualitate

O viata sexuala sanatoasa inseamna si cateva cunostinte asupra sexualitatii. Totusi, educatie sexuala nu este luata prea in serios in scoli sau in familie si de multe ori, suntem bombardati de idei gresite. In ciuda numeroaselelor studii facute, o parte dintre prejudecati persista si persista. Iata cateva dintre ele.

1. Fetele nu se gandesc la sex la fel de mult ca barbatii

Fals! Nu e nicio noutate sau cine stie ce bizarerie faptul ca femeile se gandesc la sex foarte des. Ideea incepe sa fie acceptata de curand doar pentru ca cercetatorii au inceput sa puna intrebarile corecte.
O parte dintre ele se abtin sa isi exprime aceste ganduri de teama ca vor fi considerate imature, baietoase sau ca acceptarea libidoului este semn de promiscuitate sexuala.

foto shutterstock cuplu in pat

In acelasi timp, mitul functioneaza si impotriva barbatilor. Una dintre caracteristicile conceptului de „mascul alfa” este un apetit sexual veroce si daca dorinta sexuala a unui barbat nu este activa 7 zile din 7, este considerat in mod gresit emasculat. Toate aceste prejudecati pot duce la frustrari emotionale nu doar pentru femei ci si pentru barbati. Sexul nu este o competitie.

Citește și:

2. Doar barbatul trebuie sa cumpere prezervative.

Desigur, daca face sex de unul singur. Probabil ca sursa acestei prejudecati este tot perceptia gresita asupra sexualitatii feminine si se leaga din nou de promiscuitate.

3. Nu poti face sex atunci cand esti la menstruatie.

Daca nu iti surade ideea, nu este nicio problema. Dar tehnic vorbind, o poti face. Ai nevoie de ceva recuzita la indemana, respectiv un prosop dar altfel, daca iti doresti acest lucru, n-ai de ce sa te abtii. Acest lucru nu inseamna ca nu poti contacta o boala cu transmitere sexuala sau sa ramai insarcinata asa ca ar fi bine sa folosesti un prezervativ chiar si in aceasta perioada a lunii.

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.