Setari Cookie-uri

Cele 7 reguli de aur ale relatiilor pe Facebook

Facebook-ul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari inamici ai relatiilor. Afla si tu cum te poti descurca in astfel de situatii.

Pentru ca societatea informationala in care traim isi impune oarecum cateva reguli nescrise, ne adaptam ala ele fie ca vrem, fie ca nu vrem. Pana nu demult, retelele de socializare nu erau atat de puternic impregnate in activitatea noastra zilnica si nu isi puneau amprenta asupra vietii noastre personale atat de mult.

Unii considera retelele de facebook o modalitate de a superficializa sentimentele si interactiunile umane, o metoda de a ne superficializa pe noi ca oameni, insa sunt unii dintre noi care acorda o atentie foarte mare acestui aspect.

foto: fata pe canapea, Shutterstock

Daca vrei cu adevarat ca relatia ta de cuplu sa nu isi schimbe directia si sa nu sufere de pe urma acestor reguli nescrie ale site-urilor sociale, ar trebui sa respecti urmatoarele reguli:

1. Nu pastra poze cu fostii parteneri

Fii sincera: nici tie nu ti-ar placea sa vezi pe profilul iubitului tau cu fostele partenere, sau chiar cu una dintre ele. Este un lucru ce tine de respectul pe care il ai pentru relatia voastra si pentru sentimentele ce i le porti.

Citește și:

2. Nu iti ascunde relatia

Nu este cazul sa fii super secretoasa in ceea ce priveste relatia voastra. Fii deschisa si nu ezita sa arati asta, insa ai grija ce detalii oferi.

3. Nu face abuz de poze cu voi doi

Nu transforma profilul tau de facebook in profilul vostru comun care sa fie unul plin cu poze cu voi doi (dimineata, la pranz si seara, si in pauzele dintre mese). Nimeni nu vrea sa vada poze cu voi cand va sarutati sau cand va priviti pasional.

4. Nu posta intimitati

Nu posta pe facebook unde mergeti sa serviti micul dejun sau cina. Nu posta poze cu voi in pat carora sa le adaugati descrieri sugestive, si mai ales, nu posta poze cu cinele pregatite de el sau cadourile pe care le primesti. Astfel, momentele speciale isi vor pastra intensitatea si semnificatia.

5. Nu iti schimba statusul fara sa iti consulti partenerul

Nu uita ca sunteti doi in relatia de cuplu si unele decizii trebuie sa le luati impreuna pentru a evita situatiile stanjenitoare.

Citește și:

6. Nu iti completa lista de prieteni cu membrii familiei lui

Asta in cazul in care nu i-ai cunoscut si nici nu ai de gand sa o faci prea curand.

7. Nu optati pentru un profil de facebook comun

Unele cupluri tind sa renunte la propriile persoane si sa se dedice trup si suflet (sau chiar mai mult) relatiei de cuplu ce este tratata ca o persoana care brusc isi face un profil de facebook. Bineinteles ca acesta poarta numele amandurora (ex: Maria si Ion, Ghita&Georgeta, NoiNeIubim etc)

Pastrati-va propriile identitati si propriile profiluri de Facebook pentru sanatatea relatiei voastre.

foto prima pagina: femeie la calculator, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.