Setari Cookie-uri

Cum stii ca esti pregatita pentru o relatie matura?

10 semne care iti arata ca esti pregatita pentru iubire

foto shutterstock cuplu in iarba

3. Nu te multumesti cu putin

Trebuie sa recunoastem, multe dintre legaturile amoroase incep din motivele gresite si sunt cladite pe fundatii superficiale. Ne multumim uneori cu mai putin, chiar cu locul doi. Poate din cauza conjuncturii, poate din cauza unei presiuni exterioare.

Atunci cand esti pregatita pentru o relatie stabila, nu te opresti la ce iti iese prima data in cale doar pentru ca se afla la locul potrivit.

4. Realizezi ca nu e nimic gresit la tine

Toate celelalte relatii care au esuat, s-au terminat prost pentru ca era necesar un astfel de deznodamant si pentru ca era inevitabil, nu pentru ca este ceva defect la tine pe care trebuie sa il repari neaparat.

Desigur, toti avem defecte si uneori, din cauza acestora „se ajunge la discutii in contradictoriu cu partenerii insa pentru a le solutiona, este suficient sa fim deschisi la compromisuri, nu sa ne „reparam” ca indivizi.

Citește și:

5. Te simti bine singura

Teama de singuratate poate fi unul dintre semnele ca nu esti pregatita emtional pentru o relatie stabila. De aceea, multi dintre noi se multumesc deseori cu relatii de conjunctura, care sa umple golurile din case. Acestea nu umplu, insa, si golurile din suflet pentru simplu motiv ca piesa din acest puzzle nu se va potri perfect.

6. Nu astepti sa fii salvata

Cu siguranta purtam cu noi tot timpul bagajul experientelor cu alte relatii amoroase care s-au incheiat intr-un fel sau altul. Nu mai putin adevarat este faptul ca o buna parte din ceea ce suntem astazi este datorat experientelor din trecut, placute sau nu.

Veridicitatea acestora nu poate fi negata insa suntem pregatiti intr-adevar sa primim si sa oferim iubire atunci cand ne-am vindecat de toate ranile trecutului si nu asteptam sa faca altcineva acest lucru pentru noi.

Citește și:

7. Nu ai o lista de bifat

Organizarea e buna la casa omului si listele te ajuta sa parcurgi pas cu pas metoda de pregatire a unei retete sau toate lucrurile pe care la ai de trecut intr-un raport. Atunci cand vine vorba de dragoste, insa, trebuie sa lasam lucrurile sa decurga de la sine si sa nu ne bifam implinirile sau dezamagirile ca pe sarcini pe care le avem de indeplinit sau pentru ca „le face toata lumea”. O relatie armonioasa si stabila se va dezvolta de la sine, fara sa o trecem prin puncte de control.

8. Nu te simti stinghera daca nu ai o relatie

Parca tocmai in acele momente in care tanjim mai abitir dupa dragoste, il loveste iubirea pe toti cei din jurul tau mai putin pe tine. Si daca in astfel de momente, nu te simti stinghera si stii ca dragostea va veni in ritmul si la timpul ei, atunci cu siguranta esti pregatita pentru iubire.

Citește și:

9. Iti accepti sexualitatea si inveti sa te bucuri de ea

De multe ori, ni se spune ca sexul este o cetate pe care femeia trebuie sa o apere iar barbatul sa o merite, sa o seduca, sa o cucereasca iar daca face vreo prostie, sa fie pedepsit cu luarea jucariei.

Pardon, refuzarea sexului. Nu putem nega importanta sexului intr-o relatie, insa este important ca acesta sa fie o expresie a dorintei sau a iubirii si nicidecum un premiu sau o obligatie.

10. Intelegi cat de importante sunt comunicarea si sinceritatea

Pentru ca nimeni nu poate citi ganduri, pentru ca o relatie sa se dezvolte si sa functioneze, comunicarea este absolut vitala. Probabil ca acesta este unul dintre sfaturile date indragostitilor de cand lumea insa nu il face mai putin adevarat.

Prin urmare, sinceritatea si discutiile ample despre dorintele si sentimentele celor doi sunt fundatia unei relatii fericite.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock cuplu indragostit

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.