Setari Cookie-uri

Coitus interruptus, cea mai proasta idee din lume!

Adevarul urat din spatele celei mai vechi metode contraceptive.

Cu siguranta cea mai veche metoda contraceptiva pe care o folosesc oamenii este coitus interruptus. Pe scurt, aceasta presupune retargerea penisului din vagin cu cateva secunde inaintea ejacularii. In ciuda tuturor noilor metode de contraceptie, aceasta ramane una dintre cele mai utilizate desi, in mod paradoxal, este cu siguranta cea mai ineficienta dintre ele.

Motivele invocate de parteneri sunt diverse si unele dintre ele, absurde. Exista oameni care nu folosesc alte metode de contraceptie din considerente religioase, din comoditate sau pentru ca sunt inca jenati sa cumpere de la farmacie sau sa intrebe doctorul care sunt metodele anticonceptionale cele mai potrivite. Astfel, nu cresc doar numarul de sarcini neplanificate sau numarul de avorturi, ci si rata infectarilor cu BTS-uri, respectiv boli cu transmitere sexuala, inclusvi HIV/SIDA.

Citește și:

Potrivit statisticilor, rata de ineficienta a acestei metode poate depasi 30%. Pe langa toate acestea, exista o serie intreaga de motive pentru care coitus interruptus este o metoda care trebuie scoasa din ecuatie.

foto shutterstock cuplu in dormitor

1. Nu este nevoie de ejaculare pentru a ramane insarcinata

Chiar daca barbatul nu ajunge la final si nu ejaculeaza in vagin, in timpul contactului sexual, penisul secreta fluidul pre-ejaculator care contine de multe ori un numar semnificativ de spermatozoizi. Prin urmare si in mod natural, acestia pot patrunde din vagin pana la ovul chiar daca actul sexual a fost finalizat in exterior.

2. Coitus interruptus poate impiedica atingerea orgasmului feminin

In primul rand, atat timp cat iti repeti in gand o scurta rugaciune ca partenerul sa apuce sa se retraga la timp, nu te mai poti bucura de intensitatea actului sexual. Corpul nu este suficient de bine relaxat si astfel, orgasmul este aproape imposibil de atins.

Citește și:

    Mai mult de atat, retragerea poate avea loc exact in momentul in care tensiunea din corpul femeii este pe cale sa atinga punctul culminat iar orgasmul se va rataci astfel pe drum. Pe de cealalta parte, poate fi un factor suplimentar de stres si pentru partener pentru ca nici acesta nu se poate concentra suficient asupra sa sau asupra femeii si poate rata complet momentul orgasmului.

    In acelasi timp, din prea mult avant amoros, barbatul poate uita pur si simplu sa se retraga si va ejacula in vagin.

    Vizionare placuta


    Kudika
    8 Mai 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.