Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?

Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?

Oamenii, mai tineri sau mai in varsta, femei ori barbati, au aceleasi nevoi, chiar si atunci cand vorbim despre afectiune, ei resimt aceeasi nevoie de afectiune. Ambii vor sa fie iubiti, intelesi si placuti pentru ceea ce sunt, motiv pentru care se gandesc sa-si gaseasca o pereche care sa le satisfaca aceasta nevoie de afectiune.

Iubirea este o contopire a obsesiei cu rationamentul, a afectivitatii cu ratiunea. Iubirea este un proces intentionat care presupune un act de vointa si disciplina, concentrand scopurile catre progresul personal al ambilor parteneri, presupune efort si disciplina. De fapt, iubirea nu poate incepe pana ce “indragostirea” n-a ajuns la final.

Iubirea adevarata te conduce la comportamente dictate de o mentalitate de a te raporta la partenerul tau de viata ca la propria persoana.

Iubirea presupune sa iubesti o persoana pentru ceea ce este cu adevarat si nu pentru a-ti indeplini anumite nevoi sau pentru a-ti satisface anumite criterii constiente sau nu, iar asta se intampla dupa ceva timp petrecut impreuna. Se ajunge in timp la acest sentiment, cand nevoile celuilalt primeaza nevoilor proprii, si esti fericit fara a urmari sa primesti ceva in schimb.

Foto: cuplu imbratisat, simbol, Shutterstock

Ce, cum se intampla de fapt? Care sunt stadiile, cum le recunoastem, cum trecem de la atractie la indragostire si de la indragostire la iubire? Pentru a afla raspunsul, ia-ti inca cateva minute si ramai aici pentru a identifica stadiul in care te afli tu. Vei descoperi semne si simptome de indragostire si vei intelege procesul in complexitatea lui.

Atunci cand se indragosteste o persoana se gandeste fara incetare la persoana de care se simte atras, nimeni si nimic nu mai conteaza in afara acesteia. Am putea considera acest mod de a gandi o gandirea obsesiva. Tot ceea ce isi doreste e sa fie in preajma acelei persoane si pe ea o vede in orice femeie/barbat pe care o/il intalneste. In tot acest timp, cand hormonii fericirii umbla liberi si patroneaza fiinta indragostitului, tot ce astepta este ca cealalta persoana sa ii primeasca si sa ii intoarca sentimentele. O dorinta puternica de reciprocitate este ceea ce nutreste omul atunci cand este indragostit. Indragostitul va manifesta in starea aceasta un comportament in acord cu dorintele sale sau cu interpretarea proprie a actiunilor persoanei dorite. Starea de spirit este animata de o imaginatie bogata, de multe ori comportamentele neutre ale persoanei dorite pot fi interpretate ca semne de pasiune ascunsa ale persoanei dorite, iar aceasta decodificare nu este neaparat adevarul. Intensificarea sentimentului de indragostire este dat chiar de dorinta prin adversitate, de iubirea “imposibila”. Starea de spirit a persoanei indragostite este instabila si oglindeste sau nu comportamentul persoanei pereche.

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri