Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?

Dragoste sau Iubire? Sau amandoua?
Kudika
20 Mai 2015

Oamenii, mai tineri sau mai in varsta, femei ori barbati, au aceleasi nevoi, chiar si atunci cand vorbim despre afectiune, ei resimt aceeasi nevoie de afectiune. Ambii vor sa fie iubiti, intelesi si placuti pentru ceea ce sunt, motiv pentru care se gandesc sa-si gaseasca o pereche care sa le satisfaca aceasta nevoie de afectiune.

Un alt semn pe care il primeste indragostitul este o durere de “inima”, in regiunea centrala a pieptului, atunci cand incertitudinea este puternica. Teama de a fi respins il conduce pe indragostit la comportamente pe gustul persoanei dorite atunci cand este in preajma acesteia si asta il face mai increzator in imperechere.

Atunci cand sperantele sunt mari si se vad semne de reciprocitate si, sau de acceptare indragostitul simte “starea de plutire”. Descrierea sentimentului pe care-l resimte acesta, a emotiei cu care se confrunta e de plutire prin aer.

Atunci cand indragostitul primeste raspuns la actiunile lui se naste o tendinta de a accentua caracteristicile pozitive ale persoanei dorite si de a i le minimaliza pe cele negative, asta daca le observa, ceea ce este foarte putin probabil, deoarece perioada aceasta este sub semnul placerii.

Nu toate aceste caracteristici se regasesc in fiecare caz de indragostire, de exemplu, cei mai norocosi nu experimenteaza “durerea de inima”. Altii si mai norocosi, care traiesc starea de indragostire pentru o perioada mai mare de timp si carora li s-a raspuns repede la cererea de imperechere vorbesc de o emotie noua, foarte placuta traita in apropierea persoanei dorite pe care o descriu fie ca pe “fluturi in stomac”, fie ca pe un “gol in stomac”.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri