Setari Cookie-uri

Da, te iau? Motivele gresite pentru a incepe o casnicie

Ce ne face sa ne casatorim fara sa ne dorim acest lucru

Decizia de a te casatori iti schimba viata complet si cu siguranta te poate schimba ca individ. Sa accepti sa iti imparti viata cu cineva pentru tot restul zilelor este o hotarare care trebuie luata in urma unor sentimente puternice, stabile, atunci cand ai o relatie sanatoasa si echilibrata, ca urmare naturala a acestor sentimente reciproce.

Chiar daca intr-o astfel de decizie, emotiile sunt cele care trebuie sa primeze, este o hotarare care necesita si o cantarire rationala a motivelor care conduc la casatorie. Daca acestea sunt propriile dorinte, atunci cu siguranta casnicia va incepe cu dreptul. Din pacate, nu se intampla intotdeauna asa si unii oameni sunt impinsi in fata starii civile si a altarului din motive complet gresite.

1. Presiuni sociale sau din partea parintilor si a prietenilor

Cu siguranta multi oameni se regasesc in postura de a fi intrebati la fiecare masa insa familie:”Si, pe cand nunta?” sau li se intampla sa li se aminteasca des varsta, ca si cum ar exista un termen limita pentru casatorie. In loc sa fie lasati ia ia decizii in ritmul prorpiu, astfel de persoane pot ajunge sa cedeze in fata dorintelor familiei si sa accepte casatoria cu un partener de care, in alte conditii, nu si-ar fi legat viata.

Citește și:

cerere in casatorie

foto shutterstock cerere in casatorie

In acelasi timp, presiunea subtila a prietenilor isi poate face simtita prezenta, fara ca nici macar acestia sa nu realizeze. Atunci cand, rand pe rand, omenii din jur se casatoresc, poate aparea o presiune in acest sens care apasa asupra celor care nu sunt inca pe deplin hotarati sa ia aceasta decizie cu tot sufletul.

2. Teama de singuratate

Singuratatea este o problema de care fiecare dintre noi s-a lovit la un moment dat in viata, insa unii dintre noi fac fata mai greu acestui sentiment decat altii. In general, astfel de persoane nu stiu cum sa fie fericite cu ele si pun aceasta „sarcina” pe umerii unor potentiali parteneri.

Impinsi de teama de singuratate, intra in relatii cu oameni pe care nu ii iubesc neaparat, ci mai degraba pentru ca iubesc ideea de relatie. Insa pana pana cand nu vor invata sa fie fericiti atunci cand sunt singuri, astfel de persoane nu vor reusi sa fie fericite nici atunci cand au parteneri.

Citește și:

Uneori, statutul de persoana casatorita poate oferi impresia (falsa, de altfel) a unui anumit statut social catre care aspira unii dintre noi. Prin urmare, este mai putin importanta modalitatea in care vor atinge acest statut, atat timp cat se pot identifica si se valideaza ca persoane prin acesta.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.