Setari Cookie-uri

Da, te iau? Motivele gresite pentru a incepe o casnicie

Ce ne face sa ne casatorim fara sa ne dorim acest lucru

3. Teama de a nimeri din lac in put

Lasa ca se poate mai rau, merge si asa, cine ma mai ia pe mine sunt doar cateva dintre cuvintele pe care si le repeta, ca o incurajare, oamenii aflati in relatii mai putin satisfacatoare. O parte dintre oameni se complac in relatia cu persoane de la care nu mai primesc afectiune si care, in general, nu mai corespund nevoilor afective.

Teama de a nu mai gasi un alt partener sau de a intra intr-o relatie cu o persoana care ii va face mai nefericiti ii poate tine pe loc pe unii dintre noi si ajung in fata altarului fara sa isi doreasca neaparat sa isi intemeieze o familie cu persoana de langa.


4. Dorinta de a avea copii

Una dintre cele mai delicate probleme in ceea ce priveste motivele gresite pentru care oamenii se casatoresc este dorinta de a avea copii, cu orice pret. Datorita, sau din cauza acestei dorinte, unele persoane se casatoresc pentru a oferi copiilor un camin traditional. Totusi, nu trebuie pierdut din vedere ca un certificat de o casatorie care leaga doi adulti in mod legal nu este un garant al fericirii sau al dezvoltarii normale a unui copil.

Citește și:

Multi oameni sunt terorizati de urmarile educarii unui copil fara unul dintre parinti si, ca atare, lipsiti de forma traditionala a familiei, desi isi doresc foarte tare sa dea viata unei fiinte. Ca atare, constransi de aceasta dorinta, oamenii ajung sa se casatoreasca.

5. Casatoria este o obligatie sociala sau morala

Asa se face, toata lumea trebuie sa se casatoreasca. Astfel de afirmatii pot impinge oamenii sa ia decizii gresite in ceea ce priveste casnicia. Adevarul este ca nimeni nu are niciun fel de datorie fata de o terta persoana atunci cand vine vorba de casatorie.

Daca ar exista o astfel de datorie, atunci trebuie sa fie datoria fata de propriile dorinte, respectiv de a se casatori sau de a nu face acest pas. Oricare ar fi decizia finala, atat timp cat este sincera si proprie, luata fara niciun fel de presiune, atunci cu siguranta este cea corecta.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock mireasa alergand

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.