Kudika
30 Iunie 2015

Cum iti dai seama daca vrei nunta sau casnicie?

5. Sunteti siguri ca nu exista niciun fel de presiune externa care va impinge sa va casatoriti? Un alt motiv gresit pentru care cuplurile ajung in fata ofiterului de stare civila este presiunea exercitata de prieteni si, cel mai des, de mediul familial care asteapta o casatorie ca urmare a unei relatii de lunga durata.

6. Credeti ca o nunta va poate repara relatia? Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa va cantariti mai bine optiunile. Un act la primarie si/sau o ceremonie religioasa nu vor rezolva ca prin farmec problemele dintr-o relatie si este indicat si cel mai corect fata de voi insiva sa va salvati relatia fara sa fiti legati de o hartie.

7. Cat sunteti de sinceri unul cu celalalt? Probabil ca onestitatea completa nu se poate pune in practica in totalitate insa chiar si asa, sinceritatea si increderea sunt doua dintre cele mai importante componente intr-o relatie iar daca acestea lipsesc, atunci poate ca nu este momentul sa va ganditi inca la o casnicie.

8. Cat de comune sunt planurile voastre comune? Atunci cand luati in calcul casnicie, trebuie sa fiti siguri ca si unul si celalalt isi doreste acest lucru la fel de mult. Este foarte posibil ca unul dintre parteneri sa fie supus unei presiuni din partea celuilalt, chiar daca nu isi da seama. In acest caz, casatoria devine mai degraba o povara si o obligatie, si nu o dovada de iubire si implinirea dorintei de a fi impreuna pentru tot restul vietii.

9. Va casatoriti pentru ca va iubiti cu adevarat sau pentru ca timpul trece? Unii dintre noi resimt mai acut trecerea timpului decat altii si cred ca exista o singura fereastra potrivita pentru a face copii, in ceea ce priveste varsta. Prin urmare, daca se apropie de implinirea acestor ani si nu au inca un copil sau o verigheta pe deget, multi oameni se pot simti constransi sa se casatoreasca si sa grabeasca venirea pe lume a unui copil, chiar daca in adancul sufletului nu sunt complet pregatiti pentru acest lucru. Este un aspect important care trebuie discutat cat se poate de sincer si de direct, chiar daca unul dintre voi se va simti ranit. La urma urmei, ecuatia este construita in jurul unui copil nevinovat care poate fi afectat negativ.

10. Va faceti griji sau va este teama de comportamentul partenerului? Daca raspunsul la aceasta intrebare este DA, atunci cu siguranta casatoria nu ar trebui sa fie o optiune in acest moment.

foto prima pagina shutterstock mireasa

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: