Setari Cookie-uri

5 lectii despre relatii pe care trebuie sa le inveti devreme!

Sfaturi esentiale pentru o poveste de dragoste fara esec.

Chiar daca pare greu de crezut, nu e nimic in neregula cu tine. Sau cu el. Pur si simplu, compatibilitatea nu este intotdeauna suficienta pentru a pastra o relatie pe linie de plutire. Sau chiar daca o va putea mentine la suprafata, cine isi doreste o relatie care de abia, de abia se mai taraie? Prin urmare, moartea unei astfel de relatii trebuie privita ca pe o ocazie de a incepe una noua, in care poti sa fii fericita.

2. Nu te distanta de prieteni sau de familie atunci cand incepi o relatie

Cei mai multi dintre noi nici nu isi dau seama ca fac acest lucru. Timpul liber de care avem parte cei mai multi dintre noi este destul de limitat si cu siguranta ne dorim sa ne petrecem cat mai mult timp in preajma persoanei iubite. Totusi, in acelasi timp, aceasta obisnuinta se poate dovedi a fi una complet nesanatoasa. Asa cum spuneam mai sus, fara sa iti dai seama, iti vei concentra viata doar in jurul unei singure persoane.

Citește și:

Desigur, relatia cu aceasta persoana poate dura pentru tot restul zilelor voastre insa daca nu se intampla asa? In acest caz, sentimentul de singuratate si abandon va fi mult mai mare pentru ca nu vei mai avea prieteni suficient de apropiati in fata careia sa iti poti deschide sufletul.

3. Investeste in tine, indiferent ca ai o relatie sau esti singura

Cu siguranta una dintre cele mai placute parti ale unei relatii este faptul ca incerci, in permanenta, indiferent de gen, sa te imbunatatesti. Sau, cel putin, asa ar trebui sa fie. Insa daca faci acest lucru doar de dragul unui partener, ai inceput cu stangul.

Este perfect normal sa iti doresti sa fii cea mai buna varianta posibila a ta si sa muncesti pentru a-ti exploata potentialul si pentru a te cunoaste mai bine insa acest lucru trebuie sa se intample in fiecare etapa a vietii tale, si nu dependent de existenta unei relatii sau a unui potential partener pe care vrei sa il cuceresti.

Citește și:

4. Nu crede tot ce auzi

Indiferent ca ne place sa acceptam acest lucru, adevarul este ca fiecare dintre noi minte. Dintr-un motiv sau altul. Unii oameni ascund lucruri despre trecuturile lor sau isi fabrica scenarii elaborate. Altii mint pentru ca incearca sa ascunda o relatie paralela sau simt ca sunt astfel protejati impotriva suferintei. Toata lumea minte.

Desigur, sa pui la indoiala fiecare cuvant spus de partener este la fel de nociv ca a crede tot ce auzi. Important este sa iti construiesti din timp un filtru sanatos si sa pui accent mai degraba pe faptele partenerului tau, decat pe cuvintele sale.

5. Nu cauta iubirea acolo unde nu e

Nu de putine ori se intampla ca oamenii sa confunde dorinta si compatibilitatea cu iubirea adevarata sau sa vada intelesuri ascunse ale cuvintelor, acolo unde nu exista. Prin urmare, in orice relatie, este foarte important sa poti sa judeci situatia cu obiectivitate si sa nu iti lasi imaginatia sa zboare prea departe. Adevarul nu sta intotdeauna ascuns in detalii ci ne striga atat de aproape in fata incat tindem sa il pierdem din vedere pentru ca, pur si simplu, ne este teama de implicatiile emotionale ale acestuia.

Citește și:

Foto interior si prima pagina conrado/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.