Setari Cookie-uri

15 propozitii care distrug o relatie

Iata afirmatiile care nu trebuie spuse niciodata intr-un cuplu!

Foto Africa Studio / Shutterstock

3. Sunt bine.

Nu spune ca esti bine atunci cand e limpede ca nu e asa. Comunicarea este esentiala in construirea unei relatii si daca te vei ascunde la nesfarsit in spatele lui „sunt bine”, problemele se vor acumula, se vor acumula, le vei ignora in continuare si la final vor exploda. In acest caz, vor distruge complet o relatie care poate avea o sansa de supravietuire daca ati fi discutat despre ce va supara.

4. Nu mai conteaza

Acest „Nu mai conteaza” nu este prea departe de falsul „sunt bine” si poate produce la fel de multa suferinta.

5. Te urasc atunci cand...

Acest „Te urasc” poate rani mai mult decat era intentionat. Prin urmare, atunci cand te supara ceva la partenerul tau, spune-i limpede acest lucru insa fara sa mentionezi cuvantul ura. Atunci cand urasti pe cineva, prezenta sa iti face rau si daca iti urasti partenerul, atunci e clar momentul sa mergi mai departe.

Citește și:

6. Ai facut o mare tampenie.

Ai gresit sau mie mi se pare ca nu ai procedat corect. Acestea sunt doua dintre afirmatiile care pot inlocui cu succes „Ai facut o tampenie/prostie”. Stii de ce? Pentru ca partenerul va simti ca astfel de defecte sunt reprosuri directe asupra capacitatii sale.

7. Mai taci din gura.

Nimanui nu ar trebui sa i se spuna acest lucru, cu atat mai putin unei persoane pe care se presupune ca o iubesti. Daca iti doresti o perioada de liniste, exista modalitati mult mai politicoase si mai delicate de a cere acest lucru.

8. K.

K nu e nici macar o propozitie. K nu e un cuvant. Este prescurtarea unei prescurtari. K este o forma dagresivitate pasiva prin care iti arati lipsa de interes fata de partener.

9. Dar ne-am vazut deja

Atunci cand ti se pare ca te vezi prea des cu partenerul de cuplu, cu siguranta trebuie sa iti evaluezi putin nu doar prioritatile, ci si optiunile.

Citește și:

10. Te implici mai mult decat e cazul.

Atunci cand ti se pare ca partenerul tau pune mai mult suflet in relatie decat te-ai asteptat, e limpede ca aveti nu doar o problema de comunicare, ci si de perceptie. Daca pentru tine relatia in care te afli nu inseamna prea mult, atunci corect ar fi sa ii spui acest lucru partenerului si sa va vedeti fiecare de drumul lui.

11. Ti-am spus eu!

Atunci cand unul dintre parteneri greseste, normal si decent ar fi ca celalalt sa ii ofere sprijinul sau. Desigur, acesta nu trebuie acordat orbeste insa acest „Ti-am zis eu” cantareste mai mult decat toate reprosurile din lume pentru ca in spatele sau se ascunde un anumit grad de satisfactie in ceea ce priveste esecul celuilalt.

12. Daca m-ai iubi, atunci ai face ca mine.

O astfel de afirmatie este una dintre formele de santaj emotional. Pentru ca cauta impreuna o cale, trebuie sa gasiti acele elemente si dorinte comune. Nu este normal si de acceptat ca unul dintre parteneri sa fie supus la presiune emotionala ca sa faca ceva ce nu isi doreste.

Citește și:

13. Fostul meu nu ar fi...

Sau fostul meu iubit ar fi...este la fel de rau. E destul de greu sa discutati despre partenerii din trecut si fara sa faceti comparatii insa cand acest lucru se intampla, cu siguranta il va rani pe celalalt.

14. Nu vreau sa mai vorbesti vreodata cu X.

Una dintre cele mai mari dovezi de neincredere este incercarea de a-i interzice partenerului contactul cu o anumita persoana. Daca exista suspiciuni de infidelitate, atunci ar fi bine sa cauti adevarul, nu doar aparentele, inainte de a incerca sa ii ingradesti libertatea celuilalt.

15. M-am saturat de...

Obiceiurile tale, greselile tale, prostiile tale! Daca simti ca te-ai saturat pur si simplu de apucaturile partenerului tau, este momentul sa isi vada fiecare de viata lui. Dar daca spui acest lucru fara sa il crezi cu adevarat si o faci din malitiozitate, atunci e cazul sa iti ceri scuze si sa nu o mai faci.

Citește și:

Foto prima pagina Maki Studio / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.