Lectii importante pe care le inveti de la iubitul gresit

Lectii importante pe care le inveti de la iubitul gresit
Kudika
29 Februarie 2016

6 vaccinuri sanatoase pe care trebuie sa le faci in dragoste

Cel mai probabil ai fost acolo, macar o data: ai intalnit un barbat minunat in ochii caruia ti-ai vazut vazut viitorul. Apoi subit, ca prin farmec, magia a disparut, povestea de dragoste s-a terminat si in urma ei au ramas doar resentimrnte, regrete, gust amar si senzatia nesuferita de abandon. Toate trec, ce-i drept, mai devreme sau mai tarziu insa esenta fiecarei relatii esuate este lectia invatata de pe urma acesteia. Poate parea destul de greu sa te gandesti la aspectele pozitive atunci cand suferi insa in cele din urma, acestea ies la suprafata chiar si fara sa iti dai seama. Sansele acordate la nesfasrit, compromisurile dureroase si neincrederea nu sunt caile prin care poti salva o relatie. In plus, din unele dintre ele nu mai ramane nimic de salvat. Totusi, intotdeauna poti invata ceva din ele, astfel incat sa iesi mai bogata, mai sigura pe tine si mai matura emotional.

1. Timpul tau este pretios.

Tocmai de aceea, nu iti permizi sa il pierzi. Timpul pe care il investesti intr-o relatie nepotrivita poate fi utlizat in scopuri mult mai productive si mai benefice pentru tine ca om. Fie ca il investesti in cariera ta, in pasiunile tale, in momentele petrecute cu familia si prietenii, fie ca ti-l petreci facand lucruri exclusiv pentru tine, timpul este mult mai bine gestionat facand toate aceste lucruri decat sa il cheltuitesti in certuri care se repeta la nesfarsit si va fac nefericiti pe amandoi.

Foto wavebreakmedia/ Shutterstock

2. Asculta-ti intuitia.

De foarte putine ori, intuitia greseste. Desigur, uneori semnalele interpretate ca fiind intuitive pot fi generate, de exemplu, de lipsa de incredere in partener. Insa uneori intutitia iti va spune din capul locului daca persoana de langa are intentiile pe care sustine ca le are sau daca doar incearca sa se foloseasca de tine. Trebuie doar sa inveti sa iti asculti instinctul insa la fel de bine nu trebuie sa iti acuzi partenerul daca nu ai fapte reale, concrete pe care sa le folosesti ca argumente.

3.Impune-ti limitele.

Compromisul este esential pentru buna desfasurare a oricarei relatii, indiferent de natura acesteia. Facem compromisuri la munca, in familie sau cu prietenii, cu siguranta le vom face si in viata amoroasa. Insa de aici pana la a accepta lucruri care nu te fac fericita sau nu sunt sanatoase este cale lunga. Prin urmare, una dintre cele mai importante lectii pe care le poti invata de la iubitul gresit este sa iti descoperi limitele. Mai mult de atat, este esential sa iti prezinti punctul de vedere si sa nu accepti sa faci eforturi singura, de dragul celuilalt. Ambii parteneri sunt importanti intr-o relatie, la fel cum este importanta si fericirea celor doi insa daca nu o pot construi impreuna, trebuie sa isi vada fiecare de drumul lui.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri