Setari Cookie-uri

Fidelitatea, un subiect mereu controversat

Daca se tine seama de majoritatea punctelor de vedere, una din concluzii ar fi aceea ca fidelitatea, ca si multe alte aspecte existentiale, nu ar depinde exclusiv doar de consumarea actului in sine. Este un subiect sensibil, cu multe fatete si permanent generator de discutii.

Atunci cand te gandesti sa inseli ceva nu merge in relatia oficiala. Odata ce ai inselat si nu regreti, ba mai mult, te gandesti sa repeti experienta, nu ai pur si simplu ce sa cauti alaturi de persoana cu care faci cuplu doar de ochii lumii. Iar cand ai inselat si iti pare rau, inghite-ti indiscretia si daca te inneci este perfect pentru ca nu va mai exista "o data viitoare". Si, in sfarsit, daca ai fost parat sau prins, nu-ti mai ramane decat sa admiti, sa induri, sa ceri iertare, sa incerci sa redobandesti increderea pierduta. Sau sa pleci incercand sa accepti ca ai comis o fapta care pentru cea/cel de langa tine este de neiertat.

Cat despre motive, daca esti nemultumit de anumite lucruri la partenerul tau, vorbeste cu acesta! Se pot rezolva mai multe decat iti poti inchipui. Desigur, exista si varinata de a fi refuzat, de a nu ti se impartasi preferintele, propunerile. In acest caz ins, nu era mai bine daca te gandeai la toate acestea inainte de a te “lega” cu persoana respectiva?! Ori, nu ar fi mai bine sa cauti ceea ce-ti doresti cu adevarat?

Ideea este ca toi avem dreptul sa ne simtim de la foarte bine in sus, dar fara sa le facem altora - si in special celor pe care pretindem ca ii iubim - existenta un chin. Cred c infidelitatea apare atunci cand o relatie este consumata ori nesatisfacatoare sau, cum spuneam mai sus, atunci cand anumite trepte ale maturitatii nu au fost atinse. Fidelitatea fata de partener poate fi incalcata din curiozitate, din insatisfactie ori frustrare sexuala sau sentimentala, intamplator sau constant, ceea ce denota o hiba a acestui proces de “crestere” moral.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.