Setari Cookie-uri

Adevarul despre cat dureaza dragostea

De-ar fi sa zic pe nerasuflate cat dureaza iubirea, as spune ca pe viata.

O clipa pentru toata viata

De-ar fi sa zic pe nerasuflate cat dureaza iubirea, as spune ca pe viata. Gandind insa la experientele din trecut, n-as avea dovada ca dragostea dureaza mai mult de 3 luni. Ori poate pasiunea a tinut numai atat caci la drept vorbind, de iubit, iubesc si astazi toti barbatii pe care i-am cunoscut. Pe unii mai mult, pe altii mai putin, insa amintirea fiecaruia imi aduce un zambet duios pe chip. Si apoi, mai exista si acel coltisor de inima in care va ramane intotdeauna spatiu pentru marea iubire: aceea pe care am cunoscut-o si pe care o voi pretui pe viata. Si atunci, revin fara doar si poate la prima idee: dragostea chiar dureaza o vesnicie, poate nu doar o viata, ci o eternitate.

Cred in suflete pereche si in oameni care au fost unul la inceputuri. Cred in iubire fara de sfarsit si sper ca nu sunt singura. Din pacate, nu mai sunt convinsa ca sufletele pereche pot trai unul langa altul.

Astazi sunt incredintata ca jumatatile pot trai in fiecare viata o minunata si pasionala poveste de dragoste, ca pot simti acea iubire pe care o porti cu tine si dincolo de moarte si pot atinge culmile fericirii. Insa nu prea mult timp. Nu suntem croiti astfel incat sa facem fata fericirii absolute. Suntem oameni si nu stim sa ne bucuram de placere decat daca stim ca in urma ei vine nefericirea.

Dragostea absoluta nu e facuta pentru noi, muritorii. Avem insa uneori norocul chior de a gusta din ea numai pentru o clipa. Si ajunge pentru o viata intreaga. Ce ne-am putea dori mai mult de atat?

Oana

Dragostea dureaza... atat cat trebuie

Se spune ca dragostea dureaza 3 ani. Se mai spune si ca dureaza o vesnicie. Insa dragostea de fapt dureaza exact atat cat trebuie si greseala pe care o facem este tocmai ca incercam sa masuram dragostea. Incercam sa o masuram intr-o dimensiunea temporala. Vrem mereu sa spunem a durat un 1 an, 2, 3... cand de fapt unitatea de masura este gresita. Dragostea trebuie masurata in intesitate si abia apoi temporal.

Eu cred ca poti sa iubesti 3 zile pe cineva cu acel sentiment suprem care te face sa uiti de tine si sa te daruiesti complet si absolut celuilalt fara sa ceri nimic in schimb si fara sa regreti dupa, iar apoi sa iti spui ca a durat prea putin. Daca atat a fost sa fie atat e. Vei ramane marcat si vei purta mereu in suflet urmele unei astfel de iubiri pentru ca atunci cand dai tot si primesti tot ceva din tine interiorul tau va ramane acolo, insa modul in care esti marcat nu trebuie sa capete o conotatie negativa. Iubirea vine si te “loveste” atunci cand te astepti mai putin si crezi ca viata ta nu mai are nici un sens.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.