Setari Cookie-uri

Adevarul despre cat dureaza dragostea

De-ar fi sa zic pe nerasuflate cat dureaza iubirea, as spune ca pe viata.

La fel de bine poti sa iubesti si toata viata, iar intesitatea sentimentelor tale sa ramana la fel pana cand iti vei da seama ca te regasesti in una din cele mai profunde declaratii de dragoste facute vreodata: “te iubesc atat de mult incat te las pe tine sa mori primul”.

Andrei

Iubirea e atemporala

Traim iubirea, o simtim, o dorim, o cautam, o visam si ne-o imaginam asa cum am sperat intotdeauna ca va fi. Cu toate astea nu ne putem abtine sa nu o si analizam. Paradoxal sau nu, sta in firea fiecaruia dintre noi sa ne agatam de intrebari, interminabile „de ce-uri” si jumatati de raspunsuri tocmai din nevoia acuta de certitudini. Si tocmai cand incepe sirul interogatiilor apare inevitabil si reversul medaliei: punem in ecuatii si paranteze chiar si cel mai putin rational si logic sentiment din lume...iubirea.

Si, la fel de ciudat, probabil una dintre primele intrebari pe care ni le punem inca de la momentul celor dintai „fluturasi in stomac” este: oare cat va dura asta? E iubire, e atractie fizica, sexuala, e dragoste prieteneasca sau o alta aventura? Vrem, ametim imaginandu-ne cum va fi, ne coloram noptile in alb si zilele in euforie, alergam in somn dupa acelasi el si asta, pana in clipa in care realizam lucid si trist ca... au trecut minute intregi si gandul nu ne-a mai purtat in aceeasi directie. Si atunci cercul se redeschide: de ce nu mai e la fel, a disparut ceva sau dimpotriva a aparut altcineva sau mai rau...s-a terminat totul?
Pai parca iubirea era infinita, eterna si neschimbatoare. Ei bine, tocmai asta e... un univers perfect lasat in grija unor oameni care prin natura lor sunt meniti sa evolueze (bine sau rau) in timp tragand dupa ei tot ceea ce le apartine. Si de aici iubirea incepe sa capete forme: iubirea „lui”, iubirea prieteneasca, iubirea obsesiva, cea apatica, iubirea „din obisnuinta”, cea monotona sau... iubirea pentru care merita sa sacrifici ani si ani de sperante si deziluzii.

Iubirea dureaza deci... atat cat vom stii sa o intelegem. Poate sa ramana acolo intr-un colt al sufletului si sa o simtim zvacnind in fiecare zi in amintirea unui „candva” sau poate sa capete intelesuri noi secunda dupa secunda. Iubirea e in fond atemporala si nu tine decat atat cat ne va da un motiv sa visam mai departe...

Raluca


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.