Setari Cookie-uri

5 greseli majore intr-o relatie

Cand v-ati cunsocut, au iesit scantei. Si parca toate s-au dus spre cer si au devenit stele. Stele care vegheau asupra voastra si a relatiei voastre. Suna ca o poveste, dar oare nu asa sunt cele mai multe relatii de iubire, la inceput? Dar aceste povesti au oare intotdeauna un final fericit? Vedem atat de multe relatii destramate, incat parca ne vine sa facem focul cu toate cartile de povesti, cu care ne-am hranit copilaria, doar doar se vor ridica noi scantei la cer.

Sigur, veti spune, cum, sa-l mai surprindem dupa o relatie indelungata, in care a ajuns sa ne citeasca din priviri? O vorba din popor spune ca omul cat traieste invata. A afirma, fara indoiala, ca ai ajuns sa cunosti o persoana pana in cel mai mic amanunt este o mare greseala. Ni se intampla uneori sa fim surprinsi de propriile reactii cand suntem pusi in situatii noi. Omul este o sursa inepuizabila de surprize, atata timp cat crede in capacitatea lui de a se innoi in permanenta. Aceasta se cheama evolutie, iar procesul ar trebui sa fie continuu, si sa nu inceteze dupa o anumita varsta. Pentru ca s-a demonstrat ca in realitate capacitatile nu scad odata cu varsta, scade numai vointa noastra, devenim autosuficienti.

Cultivati-va in permanenta potentialul, gasiti-va noi preocupari, noi pasiuni, va veti simti si voi mai bine...(ganditi-va cum va simtiti cand va cumparati o haina noua care v-a placut foarte mult, si multiplicati acel sentiment de zece ori)... iar relatia voastra va avea cu siguranta de castigat.

Si mai ales, nu renuntati la acea mica doza de mister, care chiar poate sa mentina dragostea. Natura ne-a cam pus la grea incercare atunci cand ne-a programat sa ne dorim exact ceea ce nu avem. De aceea este bine sa va cultivati autonomia, sa nu uitati niciodata de voi, de propria persoana, unica si incredibila, pe care o iubiti, si pe care o va iubi si o va dori si el mereu, pentru ca a mai ramas inca ceva de decoperit la femeia cu care convietuieste de atata timp.

Neglijarea aspectului exterior

Nu spun o noutate. Foarte multe femei renunta la ingrijirile atente pe care si le acordau altadata, dupa ce se casatoresc, sau chiar dupa mai multi ani de relatie, chiar neoficializata. Imi suna ca un ecou in ureche, celebra maxima: “M-am maritat, cine ma mai alege?” Pai el alege. Alege sa te doreasca in continuare, sau nu. De fapt simt ca am gresit. Pentru ca se pare ca decizia a fost luata dinainte, el numai se supune.

Nu spune nimeni ca trebuie sa aratati in permanenta ca niste dive, si sa dormiti noaptea machiate, iar dimineata sa fugiti repede la oglinda pentru a va reface machiajul. Nicidecum. Vorbesc numai despre mentinerea unui anumit nivel. Pentru a-l face sa te iubeasca, trebuie sa-i arati ca tu te iubesti. Iar daca te lasi prada delasarii, inseamna ca ai cam renuntat la tine, iar pe el ce l-ar mai putea motiva sa nu faca acelasi lucru?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.