Setari Cookie-uri

5 greseli majore intr-o relatie

Cand v-ati cunsocut, au iesit scantei. Si parca toate s-au dus spre cer si au devenit stele. Stele care vegheau asupra voastra si a relatiei voastre. Suna ca o poveste, dar oare nu asa sunt cele mai multe relatii de iubire, la inceput? Dar aceste povesti au oare intotdeauna un final fericit? Vedem atat de multe relatii destramate, incat parca ne vine sa facem focul cu toate cartile de povesti, cu care ne-am hranit copilaria, doar doar se vor ridica noi scantei la cer.

Sufocarea partenerului

Nimanui nu-i place sa fie sufocat, si cu toate astea, multe femei au dificultati in a se abtine. Pentru ca asa suntem noi create, sa fim mai grijulii (instinctul matern, bata-l vina) si sa mai si exageram. Lasati-i putina libertate, nu-i mai controlati fiecare gest, si nu-l sufocati nici cu prea multe confesiuni. Intelegeti ca barbatii au o psihologie diferita, ei sunt axati mai mult pe fapte, si nu inteleg placerea pe care o simtim noi atunci cand stam ore in sir la taclale, fara sa rezolvam nimic.

Barbatii nu vorbesc cu usurinta despre sentimentele lor, cand le exprima e ca si cum ar fi salvat Titanicul de la inec. O mare reusita! Care merita sincer apreciata. Asa cum si tacerea noastra este apreciata uneori, mai degraba decat insistentele. Poate va suna cunoscut: S-a intamplat ceva? Hai, spune-mi ce ai; Simt ca ai patit ceva; De ce nu vrei sa imi spui?; Ai ceva cu mine?; Am gresit eu cu ceva? Si toate astea inlantuite. Cititi-le cu voce tare si veti vedea ca suna ca un real asalt cu ghiulele, gloante, sageti otravite, si tot arsenalul feminin de insistente, vocea ce-si schimba tonalitatea, ochii ce incep sa lacrimeze, schimbarea abordarii, de la persoana a II a, la persoana I (inceput cu tu, sfarsit cu eu).

Acesta a fost numai un exemplu, insa suficient de puternic, sper. Sub asaltul de intrebari barbatii se enerveaza, refuza sa raspunda, deoarece lor nu le este atat de usor sa isi exprime slabiciunile sau emotiile. Pentru ei acestea sunt atitudini tipic feminine. Asa ca aveti rabdare si nu ii presati.

Rastalmacirea vorbelor

De multe ori ne trezim analizand excesiv afirmatiile partenerului, eventual apeland si la sprijinul unei prietene, care sa ne ajute sa gasim noi semnificatii spuselor lui, sau mai degraba care sa confirme concluziile noastre. Si de cele mai multe ori prietenele nu ne contrazic, ne compatimesc si le vine greu sa creda ca el a putut sa faca sau sa spuna asa ceva. Evident, ele sunt subiective, si cunosc numai varianta noastra.
Ajungem astfel la niste interpretari cu adevarat surprinzatoare, care cu siguranta il vor surprinde si pe el in momentul in care ii vom arunca totul in fata intr-un moment de furie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.