Setari Cookie-uri

Importanta contrastului in iubirea din cuplu

Mintea omului este duala. Pentru a-ntelege ceva, omul trebuie sa-mparta in permanenta in bine si rau si sa aleaga, sa se situeze pe o pozitie intre cele doua extreme. Fara polaritate gandirea nu poate functiona. Ne deranjeaza mult sa fim comparate, ne deranjeaza ca barbatii nostri sa-ntoarca capul dupa alte femei, sa admire si sa exclame ca alte femei sunt superbefiecare vrem ca noi sa fim cea mai frumoasa pentru barbatul nostru, si nu ne dam seama ca in felul asta ii ingradim libertatea si ii omoram simtul estetic. Iar simtul estetic, capacitatea de a aprecia frumosul, este o componenta intrinseca a iubirii.

Mintea omului este duala. Pentru a-ntelege ceva, omul trebuie sa-mparta in permanenta in bine si rau si sa aleaga, sa se situeze pe o pozitie intre cele doua extreme. Fara polaritate gandirea nu poate functiona. Ne deranjeaza mult sa fim comparate, ne deranjeaza ca barbatii nostri sa-ntoarca capul dupa alte femei, sa admire si sa exclame ca alte femei sunt superbe…fiecare vrem ca noi sa fim cea mai frumoasa pentru barbatul nostru, si nu ne dam seama ca in felul asta ii ingradim libertatea si ii omoram simtul estetic. Iar simtul estetic, capacitatea de a aprecia frumosul, este o componenta intrinseca a iubirii.

constrast Daca partenerului i se atrofiaza simtul estetic va deveni incapabil de a ne aprecia si pe noi, nu numai pe potentialele noastre rivalele. De aceea, singurul mod de a mentine vie iubirea in cuplu, singurul mod de a mentine interesul partenerului este acela de a ramane mereu in competitie, de a ne autodepasi in permanenta, de a face schimbari in propria personalitate astfel incat sa ne innoim in permanenta, pentru ca daca aducem mici elemente noi rupem monotonia si totodata aducem contrastul misterului si ineditului ingredientului nou fata de siguranta si confortul elementelor vechi si in felul acesta partenerul tot pe noi ne va alege.

Pentru ca a aduce o schimbare mica intr-o relatie veche inseamna sa ii condimentam partenerului viata, pe cand o schimbare majora, cum e schimbarea partenerului aduce in prim-plan frica de necunoscut, nesiguranta, de care orice om incearca sa se fereasca. Deci, daca doriti sa mentineti focul viu stimulati-i partenerului in permanenta simtul estetic, fiti tolerante si incercati sa participati la admiratia lui. Cand vede o femeie frumoasa, in loc sa va suparati, aratati-i ca ii apreciati spiritul de observatie, simtul estetic si intr-un mod elegant, subtil, scoateti-va in evidenta un avantaj in raport cu potentiala rivala.

Ceva de genul: are picioare superbe, dar parca talia e un pic lata…in mod sigur partenerul va spune: ,,da, talia ta e mai subtire’’…ajutati-l sa va aleaga mereu, fara a distruge competitia in ochii lui, pentru ca si voi aveti nevoie de competitie pentru a va stimula propria evolutie…daca observati ca a admirat indelung o coafura faceti-i o surpriza si mergeti la coafor…Incercati sa mentineti un echilibru intre cum va simtiti si va place sa aratati si cum va vede el si i-ar placea sa va vada.
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.