Setari Cookie-uri

Importanta contrastului in iubirea din cuplu

Mintea omului este duala. Pentru a-ntelege ceva, omul trebuie sa-mparta in permanenta in bine si rau si sa aleaga, sa se situeze pe o pozitie intre cele doua extreme. Fara polaritate gandirea nu poate functiona. Ne deranjeaza mult sa fim comparate, ne deranjeaza ca barbatii nostri sa-ntoarca capul dupa alte femei, sa admire si sa exclame ca alte femei sunt superbefiecare vrem ca noi sa fim cea mai frumoasa pentru barbatul nostru, si nu ne dam seama ca in felul asta ii ingradim libertatea si ii omoram simtul estetic. Iar simtul estetic, capacitatea de a aprecia frumosul, este o componenta intrinseca a iubirii.

Puneti-va mereu in locul partenerului pentru a-i intelege dorintele si asteptarile. Fiti voi insiva, autentice, in majoritatea timpului si sa-l faceti sa va placa asa cum sunteti, naturale, dar din cand in cand straduiti-va sa-i indepliniti o fantezie, sa fiti altfel, sa-l surprindeti cu ceva nou. E posibil sa fiti voi insiva surprinse de rezultat si sa va placa sa va vedeti altfel, sa fiti altfel.

Si nu incercati sa fiti intotdeauna machiate, coafate, aranjate…nu va straduiti nici macar sa fiti mereu frumoase pentru ca si frumusetea, fara contrast isi pierde farmecul. Nu incercati sa va aratati tot timpul puternice, optimiste, binevoitoare, pentru ca inevitabil se va ivi un moment cand veti pierde controlul situatiei si atunci, fie se va speria de reactia voastra, fie va fi foarte dezamagit, iar daca totusi nu se va ivi situatia in care sa va pierdeti controlul, partenerul se va plictisi si va fi frustrat ca nu are momente cand sa se arate mai puternic decat voi si sa va sprijine astfel incat sa se simta util, important, demn de dragostea voastra.

contrast Secretul unei relatii echilibrate, armonioase, este naturaletea si contrastul. Asa cum un copil nu poate fi educat fara a i se atrage atentia cand greseste, fara a fi dojenit si chiar pedepsit, asa si relatia de cuplu are mai multe sanse sa reziste daca partenerii isi fac observatii reciproce, chiar daca ajung la discutii contradictorii aprinse, la certuri, pentru ca daca amandoi dau dovada de iubire vor reusi sa ajunga la o concluzie comuna si astfel isi vor mari compatibilitatea.

Toleranta la nesfarsit a greselilor celuilalt nu poate duce decat la alimentarea unui conflict ce va erupe necontrolabil cand se va umple paharul, iar atunci nu veti putea fi receptivi la parerile celuilalt, veti fi pus in defensiva si greselile reprosate vor avea proportii mult mai mari decat daca va erau aduse la cunostinta la vremea observarii lor. Incercati atunci cand faceti reprosuri sa aduceti fie argumente neutre de genul: nu asa se face…mai bine decat sa ziceti eu nu fac asa si eventual sa va recunoasteti cateva greseli proprii in acelasi context, pentru a balansa situatia, fara a fi nevoie ca partenerul sa caute greselile voastre ca sa va intoarca armele…incercati sa va recunoasteti greselile inainte de a vi le reprosa partenerul, pentru ca dovediti astfel ca observati si paiul din ochiul vostru, nu doar pe cel din ochii partenerului, dovediti ca va cunoasteti si admiteti ca nu sunteti omul perfect si in felul acesta ii dati ocazia sa-si admita greseala, sa invete din ea si astfel sa progreseze, sa evolueze.
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.