Setari Cookie-uri

Importanta contrastului in iubirea din cuplu

Mintea omului este duala. Pentru a-ntelege ceva, omul trebuie sa-mparta in permanenta in bine si rau si sa aleaga, sa se situeze pe o pozitie intre cele doua extreme. Fara polaritate gandirea nu poate functiona. Ne deranjeaza mult sa fim comparate, ne deranjeaza ca barbatii nostri sa-ntoarca capul dupa alte femei, sa admire si sa exclame ca alte femei sunt superbefiecare vrem ca noi sa fim cea mai frumoasa pentru barbatul nostru, si nu ne dam seama ca in felul asta ii ingradim libertatea si ii omoram simtul estetic. Iar simtul estetic, capacitatea de a aprecia frumosul, este o componenta intrinseca a iubirii.

Nicio relatie nu este de la cap la coada ca o luna de miere si daca ar fi asa tot ne-am plictisi pentru ca avem nevoie de contrast, pentru a observa binele e nevoie de ceva rau care sa-l scoata-n evidenta, pentru a ne bucura de frumos avem nevoie sa vedem si lucruri urate, suferinta exista in viata pentru a da putere bucuriei, pentru a scoate in evidenta bucuria. Asa este construita lumea, in contrast. Omul are puterea de a alege binele.

contrast Asa si in relatia de cuplu, exista intre parteneri asemanari si deosebiri, pareri comune dar si pareri contradictorii, momente bune si momente mai putin bune…trebuie sa stim sa punem accent pe latura buna, sa scoatem ce e mai bun din orice situatie si sa provocam partenerul sa-si manifeste trasaturile pozitive, sa-si imbunatateasca conduita si sa-si rezolve problemele, sa-si constientizeze defectele pentru a le putea depasi.

Cu totii avem de invatat si numai daca partenerii stiu sa invete unul de la celalalt si sa se completeze reciproc cat mai bine relatia de cuplu va rezista in timp. Numai daca partenerii stiu sa evolueze in permanenta atât individual cat si impreuna, sa faca sa convearga evolutia individuala intr-una comuna, relatia va dura la nesfarsit, plictiseala nu va aparea sau va putea fi combatuta cu usurinta si astfel iubirea va triumfa mereu.


Un articol de Livia-Elena Ionescu



Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.