Setari Cookie-uri

N-ai orgasm? Te invatam noi!

Scuza clasica suna cam asa: barbatilor le sta capul la orgasm si numai la orgasm. Ei nu inteleg ca noua ne face placere actul sexual in sine, imbratisarile si saruturile. Noi nu ducem lipsa orgasmului si nu avem neaparata nevoie de el, asa cum se intampla in cazul sexului tare (in fine, cel putin cateodata) mda, singur ca da

Scuza clasica suna cam asa: barbatilor le sta capul la orgasm si numai la orgasm. Ei nu inteleg ca noua ne face placere actul sexual in sine, imbratisarile si saruturile. Noi nu ducem lipsa orgasmului si nu avem neaparata nevoie de el, asa cum se intampla in cazul sexului tare (in fine, cel putin cateodata)… mda, singur ca da…

Adevarul gol-golut e ca strugurii sunt acri. Orgasmul nu e o treaba chiar atat de neimportanta pe cat incercam noi sa explicam. Ne cam place si noua sa-l savuram si ne place tare. Diferenta este ca in timp ce in cazul nostru absenta orgasmului post-zbenguiala se manifesta printr-o agitatie sora cu cheful, la ei “simptomele” sunt (mai mult sau mai putin) evidente.

orgasm De ce sa nu spunem adevarul? Daca ar fi dupa capul lor, oricare dintre ele, femeia n-ar fi avut orgasm niciodata in istorie. Dar slava Domnului, avem si noi cap (ba suspectez ca si ceva circumvolutiuni in plus), am chef si avem… clitoris!

Bun. Ce facem cu el?

Problema sta cam asa: orgasmul poate fi obtinut prin stimulare vaginala sau clitoridiana. Ca o dovada a eficientei masculine, numai 30 % dintre femei au orgasm vaginal – adica cel dependent de penis sau de vibrator. Restul, adica 70 % iau problema in propriile pubisuri si reusesc sa atinga climaxul datorita stimularii clitoridiene. Vorbim desigur de femeile care au orgasm de orice fel (20-25%), fiindca restul fie nu au deloc (o treime) sau au numai cateodata!

Pe de alta parte, in privinta tipurilor de orgasm la femeie lucrurile nu sunt foarte clare (oare pentru ca majoritatea cercetatorilor sunt barbati?!). Se pare ca in realitate nu exista orgasm clitoridian fara orgasm vaginal. Poate de aici si dificultatea femeilor chestionate in a preciza exact natura orgasmului lor.

Pe de alta parte, un studiu publicat in Journal of sexual Medicine arata ca absenta punctului G la unele femei cauzeaza imposibilitatea obtinerii orgasmului vaginal, fiind prezent numai orgasmul clitoridian - deci exista si acesta ca entitate de sine statatoare. Ca o mica paranteza: m-am intrebat intotdeauna cum se realizeaza studiile de cercetare a diferitelor aspecte ale sexului. Am aflat acum: cu ajutorul ultrasunetelor. Neinteresant…

Freud pe de alta parte avea o parere diferita despre cele doua tipuri de orgasm: cel clitoridian este, in viziunea acestuia, o faza premergatoare celui vaginal. Orgasmul clitoridian era pentru Freud, un orgasm inferior, numai cel vaginal fiind considerat cu adevarat “orgasm”, orgasmul superior. Probabil ca avea dreptate, dar ca s-o spunem p-aia dreapta, calul de dar nu se cauta la dinti! Clitoridian sa fie macar, decat deloc!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.