Setari Cookie-uri

Iubiri secrete: Sex fara vagin

Am descoperit, in urma cu cateva zile un blog al unui presupus prostituat homosexual din Bucuresti, jurnal croit pesemne dupa modelul celebrei Belle De Jour. Mi-a atras atentia, de ce sa nu recunosc, continutul si am facut marea greseala de a povestesc despre el intr-un cerc de prieteni alcatuit predominant din barbati. Reactiile au fost dintre cele mai violente si nu pentru ca presupusul se prostitua (majoritatea barbatilor pe care ii cunosc ar fi mai multe decat bucurosi sa faca sex cu orice femeie – iar daca sunt platiti, cu atat mai bine – fiindca isi pot lua bere din ciubuc)… ei bine, barbatii din jurul meu injurau colorat pentru ca presupusul era… gay. Reactia lor m-a uimit intr-atat de mult incat am hotarat sa va scriu in aceasta saptamana despre homosexualitate.

Sunt total impotriva atitudinii ofensive luata in fata homosexualitatii. Cred ca este o reactie generata de incultura si nu pot decat sa privesc cu o spranceana ridicata si o grozava sila in piept un individ care il desconsidera pe un altul doar pentru ca ii place sa faca sex cu o persoana de acelasi sex. Si sunt cu atat mai revoltata cu cat lesbianismul este privit cu drag si admiratie de catre barbati. O lesbiana este sexy, o femeie care vrea sa atinga o alta femeie este exotica, un barbat caruia ii fug discret ochii dupa un altul este dezgustator. Imi amintesc de o seara de betie la o petrecere de burlacite unde prinsa de flacarile alcoolului m-am sarutat cu o prietena. Toti barbatii din clubul respectiv au luat-o razna si am strans un teanc mare de numere de telefon, desi nu eram nici macar pe aproape de a fi cele mai frumoase sau macar cele mai “sexoase” femei din jur. Daca s-ar fi sarutat doi barbati, ar fi plecat cu urechile in batista si nu cu numere de telefon in posetuta. Este fix acelasi lucru, difera sexul, iar mie asta imi suna tare mult a discriminare sexuala.

Daca homosexualitatea poate fi considerata o boala este discutabil. In mod cert are atat implicatii psihologice, cat si genetice importante si poate fi luata in discutie ca fiind o anomalie de orientare sexuala. Insa daca privesti fix din acelasi unghi problema, poate fi oare considerata o boala de o amploare imensa faptul ca majoritatea femeilor se indragostesc de barbati frumosi? Sau barbati mai in varsta? Sau barbati nesimtiti?

Despre implicatiile psihologice ale homosexualitatii este foarte mult de discutat. Desi un studiu recent realizat de cercetatorul Anthony Bogaert in Canada a dezvaluit ca homosexualitatea nu este influentata de mediul de viata si este strict o predispozitie genetica, este imposibil de neglijat aspectul social al acestei orientari. Este un principiu de baza pe care functioneaza intreg organismul uman cel care ne arata ca fiecare individ este predispus cromozomial catre un ceva anume, insa numai mediul il poate determina sa realizeze sau nu acel ceva. Spre exemplu, o predispozitie familiala catre cancer pulmonar nu inseamna ca respectiva persoana va face cancer, ci doar ca are un risc mai mare decat restul indivizilor de a dezvolta aceasta boala. Prin urmare, daca va fuma si va locui intr-un mediu poluat, probabil ca se va imbolnavi, insa daca va duce o viata sanatoasa, intr-un mediu curat, are foare multe sanse sa traiasca sanatos si sa moara intr-un accident de tractor. Exista desigur si exceptii de la aceasta regula, insa vorbim de majoritatea si de procente si nu de incidente. Si daca tot veni vorba de procente, aflati ca suntem inconjurati de homosexuali si nici macar nu stim! "Cele mai multe estimari privind numarul de homosexuali variaza intre 4% si chiar 8%, in tarile cu o traditie in tolerarea minoritatilor sexuale, lucru ce contribuie la cresterea procentului prin imigratie. Majoritatea societatilor au in general un procent de 10-15% din populatie cu orientari homosexuale sau bisexuale, aceste cifre referindu-se mai ales la societatile sub influenta religiilor "abrahamice," adica crestinismul, islamismul si iudaismul". (Wikipedia)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.