Setari Cookie-uri

De la sentiment la sex sau invers

De cateva zile incoace imi sta pe neuron o intrebare din categoria ce-a fost primul: oul sau gaina?. Incerc sa-mi dau seama daca te indragostesti pentru ca ai facut sex sau faci sex pentru ca te-ai indragostit iar raspunsul imi sta pe colt de circumvolutiune dar refuza sa mi se dezvaluie.

In fine, tind sa-i dau dreptate cercetatorului de la New York…. adica am facut si eu tone de sex buuuunnn, cu barbati de care nu m-as fi indragostit nici in ruptul capului, dar ce faci cand se intampla sa iti si placa de persoana cu care te… culci?! Putem spune ca sexul urca la nivel de dragoste afectiunea dintre cei doi parteneri? Ori daca nu, macar joaca vreun rol in nasterea acestui sentiment suprem?

Daca pornim de la premisa ca dragostea e chimie, atunci putem urma firul logic al gandirii pana la a deduce ca sexul poate degenera in iubire. Si asta pentru ca sexul include un amestec de substante (ei,da, strambati din nas, dar fix asa se intampla), iar din acest elixir se poate intampla sa scoatem chiar… potiunea amorului. Stiu la ce substante va gandeati voi, insa eu ma concentrez asupra aspectului microscopic al lichidelor si va spun ca in timpul sexului faceti tot soiul de schimburi intre substante picometrice care va incanta receptorii din organism. Altfel spus, daca substantele din corpul lui sunt precum cheia potrivita pentru o broasca din corpul tau, atunci va deschide cateva usi incitante. Tocmai pentru ca el da nastere unor senzatii placute, vei spune ca te-ai indragostit. Desigur, reciproca este valabila.


Popandaii astia au fost intens studiati de comunitatea stiintifica, iar motivul pentru care li s-a acordat atat de mult interes este exact dragostea. O parte dintre acesti chitcani au un comportament de-a dreptul adorabil: timp de 24 de ore isi cauta si isi cuceresc partenerul. Mai apoi, sunt legati pe viata – isi petrec mai tot timpul impreuna, evita sa cunoasca alti potentiali parteneri, masculul devine foarte posesiv si gelos si amandoi isi dedica tot timpul cresterii suave a soriceilor juniori.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.