Setari Cookie-uri

Parerea lui: O femeie provocatoare

Faptul ca D. s-a lasat agatata de tine in metrou, indiferent cat de impresionabila a fost replica ta, spune foarte multe despre ea. (Portiune taiata din comentariul de marti al Lolitei26 la Femeia, pe un piedestal?)

“Faptul ca D. s-a lasat agatata de tine in metrou, indiferent cat de impresionabila a fost replica ta, spune foarte multe despre ea.” (Portiune taiata din comentariul de marti al Lolitei26 la “Femeia, pe un piedestal?“)

Nu am vrut sa las o asemenea provocare fara un raspuns intr-un post pe masura, asa cum am facut-o si pentru Cristina in “Dragoste de zapada (?)” pentru comentariul de la “When Love Is Not Enough“…
“Cine esti spune prin cum faci” sau “Cum faci spune despre cine esti?”, altfel spus: “mergem de la cognitiv la comportamental sau de la comportamental la cognitiv?” – a fost mereu o forma a psihologilor de a intreba “ce a fost mai intii, oul sau gaina?”.

A fi provocatoare este un lucru pe care orice femeie stie sa il faca, dar nu orice femeie stie sa il realizeze cu stil. Sau hai sa luam lucrurile altfel. D. cauta, nici ea nu stia ce. O femeie care cauta stie sa atraga in viata ei situatiile si oportunitatile dupa care tanjeste. Ma cauta pe mine. Replica a fost doar elementul care sa creeze contactul. Faptul ca s-a “lasat agatata spune multe despre ea” pare a fi genul de comentariu foarte judgemental. In momentul in care judecam, nu putem intelege. Ramanem la un nivel de suprafata, de imagine, de impresie, ori articolul “Femeia, pe un piedestal?” provoaca exact la o privire dincolo de ceea ce se afiseaza la nivelul imaginii. In mod paradoxal, imaginea blondei imbracate in roz despre care vorbeam, a fost o provocare pentru mine pentru a afla daca nu cumva exista ceva dincolo de respectiva imagine.

D. raspundea la randul ei la provocari. Dar din orgoliu, din ambitie, din dorinta de a demonstra celorlalti ca poate sa fie valoroasa prin ceea ce poate face. A incercat sa joace si cu mine acest joc de cateva ori, dar nu i-a mers.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.