Setari Cookie-uri

10 mituri convingatoare despre sex

Cand vorbim despre sex aducem inevitabil in discutie si alte aspecte cum ar fi cele legate de boli, de sarcina, de dragoste, de respect, de comunicare, de frumusete, ingrijirea de sine si asa mai departe. Astfel ca miturile create in jurul sexului sunt numeroase si legate de tot felul de aspecte din viata noastra intrucat daca le-am aduna pe toate cu siguranta am scrie o carte foarte groasa.

6. Doua prezervative mai bune decat unul

Teoretic mitul pare verosimil daca te gandesti ca atunci cand se rupe unul din ele te protejeaza celalalt. Ei bine, teoria nu se impaca deloc cu practica: in realitate intre cele doua prezervatie se creeaza forte de frecare mult mai mari decat intre prezervativ si vagin sau penis, astfel ca sansa de a se rupe amandoua devine mult mai mare. Mai bine cu unul! Este de ajuns, garantam!

7. Daca fac sex in apa nu raman insarcinata

Cu siguranta te-ai gandit ca spermatozoizii nu supravietuiesc in mediu acid, iar apa are intr-adevar in astfel de pH. Dar stiai ca la o ejaculare sunt eliberate intre 200 si 350 de milioane de spermii? Daca barbatul a ejaculat intravaginal sigur ai sanse sa ramai insarcinata (in functie de momentul in care te aflii privind ovulatia) fiind de ajuns sa supravietuiasca un singur spermatozoid capabil sa fecundeze ovulul. Chiar daca faci sex in apa, nu esti deloc protejata impotriva unei sarcini nedorite.

8. Daca “iese” inainte de a ejacula, nu raman insarcinata

Mitul acesta este atat de crezut si de practicat incat majoritatea femeilor care avorteaza au ajuns in situatia aceasta datorita acestei idei. Sperma nu este eliberata in vagin, deci femeia nu ar avea cum sa ramana insarcinata. Daca lucrurile ar sta altfel, atunci n-am mai vorbi de un mit. Insa ceea ce nu se spune prea des este ca in timpul actului sexual barbatul poate elimina cateva picaturi de sperma prin uretra in orice moment al actului sexual, picaturi ce pot contine suficienti spermatozoizi incat femeia sa ramana insarcinata. Nu te baza pe aceasta metoda!

9. Prezervativul ma fereste de boli

Da, prezervativul te protejeaza de majoritatea bolilor cu transmitere sexuala, dar nu de toate! Spre exemplu de infectarea cu HPV (virusul papilloma uman) nu te protejeaza pentru ca acesta se ia prin contactul piele-piele, contact care evident exista in zona inghinala chiar daca el poarta prezervativ. Asadar fii atenta pe cine lasi in patul tau! Cauta sa vezi daca prezinta vreun neg sau o excrescenta in zona genitala, caci altfel... la tratament cu el pana devine necontagios! Ia totusi in calcul faptul ca exista leziuni microscopice de HPV care nu se vad chiar daca te uiti atent, dar “se iau”. Ia in calcul varianta vaccinului si nu umbla din floare-n floare fiindca iti cresti singura sansele sa intalnesti un barbat infectat cu HPV.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.