Oricat de mult am citi, ne-am documenta, am intreba in stanga si in dreapta la cei mai “ in etate” si mai “intelepti”, trecuti printr-ale vietii, nu suntem niciodata suficienti de pregatiti pentru “prima data”. Dar sunt atatea premiere in viata noastra si avanpremiere la premiere si avanpremiere la avanpremierele premierelor..... incat, nici nu stiu exact cu care dintre ele sa incep...

Daca nu sex, atunci ce?
Femeie fiind, prin definitie ezitanta si nehotarata, am sa incep cronologic, cu “prima data” cand am avut menstruatie. Imi amintesc perfect, desi au treut ceva ani de atunci, ziua aceea, atat de asteptata la acea varsta, doar pentru faptul ca nu stiu cate dintre colegele mele ajunsesera deja domnisoare. Ma consideram o “fata batrana”, desi acum, privind in urma imi dau seama ca mi s-a intamplat la o varsta potrivita pentru acea generatie. Deja simt in nari mirosul copilariei, amestecat cu usoare accente de adolescenta si ma las pierduta acum putin acum pe fagasul amintirilor.... eram o copila cand am auzit prima oara de menstruatie, fenomen ciudat si de neinteles la acea varsta, un supliciu care pecetluia soarta fiecarei femei.

Avand in vedere ca trebuia sa ne lasam pe mana destinului si sa ne acceptam soarta de biete si napastuite fiinte, am hotarat ca macar sa ne infruntam viitorul in cunostinta de cauza. Zic sa ne infruntam, referindu-ma la mine si la prietenele de atunci. Asa ca, inarmate cu multa rabdare am inceput sa ne documentam despre aceasta “problema’... unde credeti voi? Ei, pe vremea aceea nu aveam acces la internet sau filme documentare explicite. Singurele surse erau cartile de anatomie si... bineinteles toate femeile care ne inconjurau existenta. Si cine sa-ti dea sfaturi? Cineva care a trecut prin asa ceva... astfel, fiecare mama, invatatoare, profesoara, vecina sau sora mai mare a devenit un posibil sac de informatii... recunosc ca, la un moment dat, devenise si un joc frumos pe care ne placea sa-l jucam, pentru ca dupa lansarea intrebarii: “ ne puteti spune si noua ce e aia menstruatie?”... urma o tacere apasatoare, o usoara roseata in obraji si apoi un sir de explicatii, devenite la un moment dat vorbarie, dupa anchetarea a cel putin 10 surse. Si totusi, cu tot cu miile de explicatii cu privire la cum se manifesta si ce simti atunci, niciuna nu mi-a fost de folos in momentul X. De ce? Nu stiu! Recunosc acum, desi informata fiind pana la cele mai mici detalii despre ce si cum, pana m-am prins ca devenisem “femeie” schimbasem cateva randuri de lenjerie intima. Va si aud cum radeti, recunoscandu-va pe voi, traind aceleasi senzatii.

Maratonul sexului: Cum, cand, cat si cu cati?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: