Setari Cookie-uri

Spitalul de iubiri nervoase

Veacul ne-a ales prost. Psihiatria nu recunoaste, deocamdata, actele antisociale si irationale pe care le faci din dragoste. Ca atare, nu primesti reteta cu parafa si nici medicamente. Si nici ingrijire, in caz de urgenta. Nu vine nicio ambulanta la tine doar pentru ca ai orbit de plans ori ai facut hematom occipital, dandu-te cu capul de pereti - fiindca orasul e plin de blocaje renale si ulcere perforate, deci dureri serioase, recunoscute de manualul de patologie umana.

Am renuntat pana la urma, fiindca am aflat pe cai secrete, de la o terta victima a exilului, ca insistenta noastra i-ar face mai mult rau. Acolo, prietena noastra facuse deja doi prunci devotati cauzei sfinte si oricum era greu recognoscibila, invelita vesnic intr-un sac lung si lat, cu fata camuflata de-o perdea neagra si cu mintea invinetita de indoctrinari atat de straine culturii noastre.

Ma asteptam ca, din clipa-n clipa, s-o rapeasca Ambasada Romaniei din gheara maurului si s-o aduca acasa (cum am vazut noi in filme), iar ea sa se arunce de gatul nostru si sa planga de bucurie, cu copilasii dupa ea, s-o imbracam la loc in blugi si sa-i aducem aminte ca religia musulmana, desi e fascinanta, nu este, neaparat, cea mai buna optiune pentru cei nascuti cu crucea de gat si cu discoteca peste drum.

In opinia noastra, era o chestiune de timp pana cand avea sa apara la „Surprize, surprize“, chiar voiam s-o rugam pe Andreea Marin sa ne anunte daca e ceva, sa fim si noi in studio, dar vestea asta nu ne-a ajuns niciodata. Prietena noastra e mai departe acolo, iar sursa secreta ne spune ca, desi e nefericita si sfasiata de dorul de patrie, de mama, de noi toate, nici nu concepe sa-si paraseasca barbatul.

Am auzit ca el o iubeste atat de mult, incat i-a spus ca daca o prinde ca-si face adresa de e-mail de exemplu, ii taie mainile, intr-atat o adora si vrea s-o pastreze pana la capatul zilelor. Si e atat de ingrijorat de soarta ei si topit de iubire, incat n-o lasa in oras decat escortata de mama lui si de cele doua cumnate, dupa o inspectie prealabila a echipamentului din dotare, nu care cumva sa-i scape vreun ochi din basma.

Mintea si tenul ei n-au mai vazut lumina de cativa ani – ma gandesc eu, apoi realizez ceva cumplit: ca nici mintile noastre n-au mai zarit soarele, de cand iubim nebuneste. Ajung sa ma intreb daca traim cu adevarat sau avem deja sindromul copiilor din „The Others“.

Un articol de Simona Catrina

Sursa: RevistaTango.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.